Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksan satsaukset liikuntaan saivat tunnustusta

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on itsekin akviitiliikkuja. Sunnuntaina hän sivakoi 30 kilometriä muun muassa Urheilupuiston laduilla. Taustalla rakenteilla oleva liikuntahalli. Marja Mölsä Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on itsekin akviitiliikkuja. Sunnuntaina hän sivakoi 30 kilometriä muun muassa Urheilupuiston laduilla. Taustalla rakenteilla oleva liikuntahalli.

Pohjois-Karjalan liikunta ry on valinnut Lieksan Pohjois-Karjalan vuoden 2017 liikunta- ja urheilukunnaksi. Valinta julkistettiin perjantai-iltana Joensuussa järjestetyssä maakuntaliiton Urheilugaalassa.

Lieksan valintaa perusteltiin lukuisilla kuntalaisten liikunta- ja urheiluharrastuksia tukevien toimintojen järjestämisellä. Niistä esimerkkejä ovat muun muassa ilmaiset perusliikunnan harjoitusvuorot alle 18-vuotilaille, 68 630 euron vuotuiset urheiluseura-avustukset, retkiluisteluradan perustaminen Vuonislahden ja Kolin välille, senioripuiston ja nuorten ulkokuntoilualueen rakentamisen aloittaminen, ensilumenladun laittaminen Urheilupuistoon ja 18-väyläisen frisbeegolfradan rakentaminen Timitraan. Viime vuonna alkoi myös Lieksan liikuntahallin rakentaminen, halli valmistuu elokuussa. Lieksan etuina nähtiin lisäksi satsaukset maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla ja se, että Lieksasta on lähtöisin useita huippu-urheilijoita.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on kiitollinen valinnasta.

- Liikunta- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen on Lieksassa otettu yhdeksi strategiseksi kärjeksi ja on hienoa nähdä, että tekemämme työ saa myös maakunnallisesti tunnustusta, Määttänen sanoo.

Liikunta- ja hyvinvointipalvelujen monipuolisuudella on hänen mukaansa vaikutusta sekä asukkaiden että yritysten paikkakunnalle sijoittumiseen.

- Tämä liittyy elinvoima-asiaan, Määttänen sanoo.

Se, että Lieksan kaupunki satsaa liikuntaan, on tietoinen juttu.

- Liikunta edistää terveyttä ja hyvinvointia, torjuu liikalihavuutta, parantaa keskittymiskykyä ja vähentää sairastavuutta, Määttänen luettelee.

Kaupunginjohtaja on itsekin aktiiviliikkuja. Hän harrastaa liikuntaa ihan treenimielessä noin kuusi kertaa viikossa.

- Hiihdän, juoksen, suunnistan, käyn kuntosalilla ja melon. Lieksassa on ihan älyttömän hyvät mahdollisuudet harrastaa näitä kaikkia ja täytyy tunnustaa, että juuri tämä oli yksi niistä syistä, joiden takia halusin palata Lieksaan.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu tiistain 30.1. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta