Julkaistu 

Jättipotti GFN Lieksa Oy:lle

Kevätniemen bioterminaali on iso rakennustyömaa, joka palvelee valmistuttuaan biojalostamoa ja muita alueen yrityksiä. Harri Ronkainen Kevätniemen bioterminaali on iso rakennustyömaa, joka palvelee valmistuttuaan biojalostamoa ja muita alueen yrityksiä.

Etelä-Savon ELY-keskus on myöntänyt seitsemän miljoonan euron avustuksen GFN Lieksa Oy:lle, joka suunnittelee bioöljyjalostamoa Lieksan Kevätniemen teollisuusalueelle.

- Avustus on tärkeä osa Lieksan bioöljyjalostamon kokonaisratkaisua ja mahdollistaa projektin etenemisen seuraaviin vaiheisiin suunnitelmien mukaisesti, korostaa Green Fuel Nordic Oy:n toimitusjohtaja Timo Saarelainen.

Green Fuel Nordic on emoyhtiö, joka hoitaa tuotteiden myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen. GFN Lieksa Oy on bioöljytehtaan rakentaja ja bioöljyn tuotantoyhtiö.
Bioöljytehtaan ensimmäisen vaiheen investointi on arvoltaan yhteensä 24 miljoonaa euroa. Investointiin ja käyttöpääomaan tarvittava rahoitus saadaan kasaan nyt saadun seitsemän miljoonan euron kehittämisavustuksen lisäksi 10 miljoonan euron pankkilainalla ja seitsemän miljoonan euron omalla pääomarahoituksella.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää aiheesta torstain Lieksan Lehdestä

Kommentoi

Hae sivuilta