Julkaistu    |  Päivitetty 

Bioteollisuusalue valtava rakennustyömaa

Kevätniemen bioteollisuusalueen maanrakennustyöt ovat täydessä käynnissä Pielisen rannalla. Harri Ronkainen Kevätniemen bioteollisuusalueen maanrakennustyöt ovat täydessä käynnissä Pielisen rannalla.

Lieksan Kevätniemessä on käynnissä yksi paikkakunnan historian suurimmista rakennustyömaista. Lieksan kaupunki rakennuttaa 8,2 hehtaarin bioteollisuusalueen, joka toteutetaan osin Kevätniemen yritysalueen vahvistaminen: bioterminaali, infrastruktuuri ja kokonaissuunnittelu -hankkeessa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa, ja siihen on myönnetty 50 prosenttia Euroopan aluekehitysrahaston tukea.

- Bioteollisuusalue jakaantuu kolmeen eri lohkoon eli bioterminaalialueeseen, Green Fuel Nordic Oy:lle varattuun jalostamoalueeseen sekä kolmanteen alueeseen, joka varataan myös bioteollisuuden toimintaan, selvittää kadunrakennuspäällikkö Ilkka Puumalainen.

Kaupungin oma bioterminaalialue rakennetaan kokonaan valmiiksi hankkeen avulla. Muiden tonttien osalta kaupunki luo omalla kustannuksellaan valmiudet yritystoimintaan eli niiden osalta kuoritaan pintamaat ja tehdään alueelle tarvittavat vesi- ja viemäriliittymät.

Kevätniemeen on suunnitteilla yhteensä noin 50 miljoonaan euron investoinnit, jotka kohdistuvat bioteollisuusalueelle ja muualle Kevätniemen teollisuusalueelle.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää aiheesta torstain 8.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta