Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksan liikuntahalli harjakorkeudessa

Lieksan hallintojohtaja Johanna Tähkiö, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä, Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ja PKO:n talousjohtaja Antti Varis osallistuivat liikuntahallin harjannostajaisiin maanantaina. Martti Heikkinen Lieksan hallintojohtaja Johanna Tähkiö, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä, Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ja PKO:n talousjohtaja Antti Varis osallistuivat liikuntahallin harjannostajaisiin maanantaina.

Urheilupuistoon rakennettavan Lieksan liikuntahallin rakennustyöt ovat edenneet ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Syyskuussa käyttöön otettavan liikuntahallin harjannostajaisia vietettiin maanantaina.

- Liikuntahallin rakentaminen etenee täysin suunnitellussa aikataulussa. Kaupunki ja liikuntatoimi on osallistunut työmaakokouksiin aktiivisesti. Se on vuokralaiselle paras tapa seurata miten rakennusprojekti etenee. Olemme koko ajan saaneet kaiken tarpeellisen tiedon rakentamiseen liittyvistä asioista, joten olemme hyvin olleet kartalla siitä missä mennään, kertoo Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) sopimuksen mukaan kaupunki suunnittelee halliin tulevat toiminnot eli tilaohjelman ja PKO rakentaa liikuntahallin kaupungilta tulevien toiveiden mukaisesti. Halliin rakennetaan noin 2500 neliötä monikäyttöistä liikuntatilaa.

- Halli tulee palvelemaan monia käyttäjäryhmiä, mikä on ollut suunnittelun lähtökohta. Tilan voi jakaa kolmeen lohkoon ja tilajako mahdollistaa liikunnan lisäksi erilaisten tapahtumien järjestämiseen, Sihvonen sanoo.

Hulppean kokoisessa hallissa voi pelata esimerkiksi salibandya, lento- ja koripalloa sekä futsalia. Liikuntalajien kirjo, joita uudessa hallissa voi harrastaa varmentuu tarkemmin maaliskuun aikana.

- Tällä hetkellä on tiedossa, että halliin rakennetaan yleisurheilua varten ainakin hyppypaikka, joka soveltuu pituushyppyyn ja kolmiloikkaan. Mietinnässä on myös seiväshyppypaikan rakentaminen. Lisäksi suunnitelmissa on vaakakiipeilyseinän rakentaminen, Sihvonen luettelee.

Liikuntahallien salivuorojen hinnat tulevat lautakunnan käsittelyyn maaliskuun aikana.

- Kunhan salivuorojen sisältö ja hinnat on ratkaistu, syksyn vuorot tulevat kaikkien halukkaiden hakuun, Sihvonen kertoo.

(Martti Heikkinen)

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 13.2.

 

Kommentoi

Hae sivuilta