Julkaistu    |  Päivitetty 

Pingviini jakaa paikallislehtiä ja pinssejä Pielisen retkiluisteluradalla

Pielisen pingviini ilmestyi Vuonislahden ja Kolin väliselle retkiluisteluradalle tänään. Taisto Lehikoinen lupaa muuntua hauskaksi hahmoksi monta kertaa viikossa. Marja Mölsä Pielisen pingviini ilmestyi Vuonislahden ja Kolin väliselle retkiluisteluradalle tänään. Taisto Lehikoinen lupaa muuntua hauskaksi hahmoksi monta kertaa viikossa.

Pielisellä Vuonislahden ja Kolin välisellä retkiluisteluradalla ei tarvitse kuvitella näkevänsä harhoja, jos siellä viilettää luisteleva pingviini. Kyseessä on lieksalaisen monitoimimiehen ja ideanikkari Taisto Lehikoisen ajatus ilahduttaa radalla liikkujia. Pielisen pingviinin hommana on jakaa radan varrella olevien riippumattopysäkkien postilaatikoihin tuoreet Lieksan Lehdet kaksi kertaa viikossa. Myös viikonloppuisin pingviini lupaa olla usein liikkeellä, ja syvempää tuttavuutta voi hieroa ensi sunnuntaina Jäätie tutuksi -tapahtumassa.

- Ja aina kun näen täällä luistelijoita, annan heille muistoksi tämmöisen pinssin, Lehikoinen esittelee rintamerkkiä, jossa pingviini poseeraa riippumaton luona. Tekstinä on lyhyesti Lieksa, Koli.

Pingviini-idea syntyi viime talvena Naisenergiaa yli rajojen -hankkeen huovutuskurssilla Mujejärvellä.

- Muut tekivät pöllöjä, minä tein pingviinejä. Pingviini on jotenkin niin sympaattinen eläin, Lehikoinen juttelee.

Pielisen jäälle hän tahtoi tuoda komean keisaripingviinin.

- Viime talvena nämä retkiluisteluradan pysäkit saivat aika paljon huomiota osakseen, ja minulta ruvettiin kyselemään, että mitäs seuraavana talvena, tässä tämä uusi juttu nyt on. En halunnut tuoda tänne mitään susia tai karhuja. Niitä täällä on jo nähty liiankin kanssa, Lehikoinen virnistää pingviinin nokan takaa.

Suomalainen mies ei muutu eksoottiseksi pingviiniksi ihan tuosta vain. Hätiin tuli Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja ja ompelijamestari Taina Kiiskinen. Hän teki Lehikoiselle puvun.

- Eihän sitä millään voinut kieltäytyä, kun pyyntö tuli. Aivan mahtava projekti tämä on ollut, Kiiskinen sanoo.

Pingviinipuvun valmistukseen tarvittiin kosolti pehmoista mustaa ja valkoista villakangasta ja toppavuori, jottei pakkasellakaan vilu yllätä.

- Pään suippo osa on muotoiltu muovisankosta, ja oransseihin kohtiin leikkelin froteepyyhkeen.

Etelämantereella elelevät pingviinit pulahtavat aika-ajoin kylmään veteen virkistäytymään ja kalastamaan. Pielisen pingviini on sen suhteen hieman erilainen.

- Pääsisiköhän avannosta ylös, jos sinne hyppäisi? No, jospa kevättalven viimeisellä keikalla vaikka kokeilisi, Lehikoinen rohkaistuu.

(Marja Mölsä)

Lue koko pingviinijuttu torstain 15.2. Lieksan Lehdestä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta