Julkaistu 

Huomio liikenneturvallisuuteen, rekkaliikenne pysähtyi hetkeksi tänään

Jukka Ikonen vietti hiljaisen hetken ja sytytti kynttilän Pankajärventien varrella tänään puolilta päivin. Marja Mölsä Jukka Ikonen vietti hiljaisen hetken ja sytytti kynttilän Pankajärventien varrella tänään puolilta päivin.

Lieksan Kuorma-autoilijoiden puheenjohtaja Jukka Ikonen kyykistyi Pankajärventien pientareelle ja sytytti hautakkynttilän kesken puunkuormauksen tänään puolilta päivin. Samalla tavalla tekivät kaikki ne alan ammattilaiset, jotka vastasivat myönteisesti Suomen Kuorma-autoliiton (SKAL) kutsuun tulla mukaan hiljaiseen hetkeen. Hetken aikana muistettiin liikenteessä loukkaantuneita tai menehtyneitä sekä heidän omaisiaan, ystäviään ja työtovereitaan. Ikonen puhuu liikennetuvallisuudesta vakavin ilmein.

- Tänä talvena on Itä-Suomessa kuollut jo kaksi raskaan liikenteen ammattilaista, hän sanoo.

Tempauksella SKAL haluaa kiinnittää huomiota tienpitoon.

- Ilmastonmuutos on täällä totta. Kesät ovat sateisia, ja talvellakin sataa vettä. Ei ole enään niitä kuivia pakkaskelejä eikä kesän kuivia jaksoja. Kun talvella sataa vettä tai on muuten lauhaa, tarvitaan teille hiekkaa heti.

Ikosen mielestä tienpitäjien olisi syytä nähdä vallitseva tilanne ja toimia sen mukaisesti.

- Liukkauden torjunnan ennakointi, siihen huomio. Nykyisin herätään vasta sitten, kun liukas keli on jo hurjaa vauhtia menossa, silloin vakava tilanne on jo päällä.

Nykyiset sääennusteet ovat Ikosen mukaan niin hyviä, että liukkaat kelit on täysin ennakoitavissa hyvissä ajoin.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu tiistain 20.2. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta