Julkaistu 

Olympiamitalisti Mira Jalosuo lopettaa maajoukkueuransa

Mira Jalosuo (7) jättää Leijonapaidan nuoremmilleen olympiapronssin myötä. Pasi Mennander Mira Jalosuo (7) jättää Leijonapaidan nuoremmilleen olympiapronssin myötä.

Lieksan Hurttien kasvatti Mira Jalosuon ura sai torstaina Etelä-Korean Pyeongchangissa kruununsa, kun hänen kaulaansa pujotettiin olympiapronssimitali. Vaikka Jalosuo on voittanut urallaan paljon aiemminkin, kuten viisi MM-mitalia, kaksi kertaa Yhdysvaltain yliopistomestaruuden sekä maiden mestaruudet Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä, niin olympiamitalissa on omanlaisensa hehku.

- Tunnelmat ovat oikein hyvät. On etuoikeutettu olo tällä hetkellä. Ei sitä ole monella olympiamitalia, joten siitä pitää nyt nauttia, Jalosuo kommentoi kuulumisia Korean niemimaalta.

Ilon keskellä on varmasti myös hiukan haikeutta, sillä Jalosuon mukaan olympiapronssiottelu oli hänen kautensa viimeinen ottelu, ja mahdollisesti myös koko uran päätepiste.

- Kausi loppui tähän ja mahdollisesti myös ura. Jos syksyllä intoa löytyy, niin saatan mennä höntsäsarjaan pelailemaan, mutta ensi kevään Suomen MM-kisoissa minua ei nähdä maajoukkueessa, Jalosuo ilmoitti.

Kotikulmillakaan ei Mira Jalosuota ja olympiamitalia ihan heti nähdä, sillä kokenut maajoukkuekiekkoilija arvelee ehtivänsä Lieksaan seuraavan kerran vasta kesällä.

(Panu Kärkkäinen)

Kommentoi

Hae sivuilta