Julkaistu 

Omaishoitajaliitto: omaishoito hoitomuodoksi

Anneli Kiljunen (oik.) onnitteli Paula Lehikoista sunnuntaina. Harri Ronkainen Anneli Kiljunen (oik.) onnitteli Paula Lehikoista sunnuntaina.

Omaishoitajat ja läheiset -liiton puheenjohtaja Anneli Kiljunen määrittelee liiton tärkeimmäksi tehtäväksi sen, että omaishoito ei olisi tulevaisuudessa enää sosiaalipalvelu vaan hoitomuoto muiden hoitomuotojen rinnalla.

- Tämä toisi aivan uuden lähtökohdan omaishoidon tulkintaan. Se olisi tasa-arvoinen ja vuorovaikutuksellinen hoitomuoto osana sosiaali- ja terveyspalveluja. Se ei olisi kohdennettu ylhäältä määritelty palvelu, kuten tänä päivänä omaishoito on, Kiljunen korostaa.
Kiljunen (sd.) on Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustaja. Hän oli mukana Lieksan seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n 20-vuotisjuhlassa sunnuntaina. Paula Lehikoisen johtama yhdistys on Suomen ensimmäisiä omaishoitajayhdistyksiä.
Lieksan kaupunginjohtajan Jarkko Määttäsen mukaan kaupunki ymmärtää omaishoidon suuren merkityksen.

- Kaupungin viesti Siun sotelle on ollut, ettei omaishoidon asemaa tule heikentää vaan pikemminkin kehittää. Me toivomme, että omaishoitajien arvokas työ huomioidaan, koska Lieksalle sillä on erittäin suuri merkitys, Määttänen korostaa.

(Harri Ronkainen)

Lue koko juttu tiistain 6.3. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta