Julkaistu    |  Päivitetty 

Joptekille löytyi ostaja

Juha Itkonen (vas.) ja Jukka Honkanen ovat olleet luottavaisia työn jatkumisen suhteen. Kumpikin allekirjoitti työsopimuksen EC Engineeringin kanssa perjantaina. Varpu Strengell Juha Itkonen (vas.) ja Jukka Honkanen ovat olleet luottavaisia työn jatkumisen suhteen. Kumpikin allekirjoitti työsopimuksen EC Engineeringin kanssa perjantaina.

EC Engineering Oy on ostanut konkurssiin ajautuneen Joptek Oy Compositesin marine ja transportation -toiminnot ja omaisuuden. Kauppakirja solmittiin torstaina. Koskenkorvalla toimiva EC-Engineering Oy on perustettu vuonna 1995. Sen liikeideana on kehittää, suunnitella ja valmistaa muovikomposiittituotteita erityisesti kuljetusvälineteollisuudelle. Ennen Joptekin toimintojen ostamista yhtiö työllisti noin 40 työntekijää. Liikevaihto oli noin neljä miljoonaa euroa.
 
Työt jatkuvat Lieksassa, työsopimukset uuden työnantajan kanssa allekirjoitettiin perjantaina. Lieksassa yritys lähti liikkeelle allekirjoittamalla työsopimuksen 25 työntekijän kanssa. Toimitusjohtaja Jukka Koiranen pitää mahdollisena, että työntekijöitä tarvitaan jatkossa lisää.

EC Engineeringin on toiminnoissaan aiemmin keskittynyt juna- ja bussipuoleen. Nyt tehtyjen kauppojen myötä sen toiminta laajenee myös marineen, ja yrityksestä tulee johtava toimija alallaan.
 
- Marine, eli laivoihin rakennettavat komponentit, on Lieksassa luontaista ja täällä on siihen tarvittava kalusto, joten se jatkaa täällä. Kiskopuolella tarkastelemme, mitkä komponentit on järkevintä tehdä täällä ja mitkä Koskenkorvalla, Koiranen sanoo.
 
Jukka Honkanen ja Juha Ikonen olivat hyvillä mielin, nimet olivat työsopimuksissa ja työt jatkuivat.
 
- Mieliala on hyvä. En edes kysellyt töitä muualta eli luottavaisin mielin on oltu koko ajan, hymyli Honkanen.

(Varpu Strengell)
 
Lisää Lieksan Lehdessä 20.3.
 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta