Julkaistu 

Pahin metsätuhovuosi pitkiin aikoihin

Metsissä on talven jäljiltä poikkeuksellisen paljon lumituhoja. Varpu Strengell Metsissä on talven jäljiltä poikkeuksellisen paljon lumituhoja.

Metsähallituksen Lieksan metsätiimin alueella on lumituhoja arviolta noin 50 000–60 000 kuutiota. Näistä Lieksan puolella on 35 000 kuutiota, loput ovat Ilomantsin puolella. Metsähallitus selvitti valtion metsien lumituhoja Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa toissaviikolla helikopterilentojen avulla.

-Isohan tuo määrä on. Toisaalta vähällä päästiin naapuriin nähden, sillä Nurmeksessa puhutaan 200 000 kuutiosta, sanoo tiimiesimies Mikko Huusko.
Metsätuhot pistävät uusiksi tälle vuodelle valmiiksi tehdyt hakkuusuunnitelmat.

-Lieksan metsätiimin vuosihakkuun määrä on noin 400 000 kuutiota. Tänä vuonna kymmenen prosenttia siitä tulee metsätuhoista, Huusko toteaa.

Tuhot ovat pahimmat, kun noustaan yli 220 metriä merenpinnasta. Pahimmat tuhot löytyvät elimosta ja Lieksan pohjoisosista. Huusko muistuttaa, että tykkylumialueilla liikkuminen voi olla vaarallista.

-Siellä voi olla puita jännityksessä ja ne voivat pamahtaa tai puista voi tippua oksia. Tykkyalueilla liikkumista pitäisi välttää.

(Varpu Strengell)

Lisää Lieksan Lehdessä 20.3.

Kommentoi

Hae sivuilta