Julkaistu 

Hoivakoti Attendo Elviira valmistui Metsotielle

Birgitta Rissanen esitteli maanantaina pidetyillä avointen ovien päivillä intervallihuonetta, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen hoitoon. Martti Heikkinen Birgitta Rissanen esitteli maanantaina pidetyillä avointen ovien päivillä intervallihuonetta, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen hoitoon.

Metsotielle valmistunut Attendo Elviira on kodinomainen ja nykyaikainen hoivakoti. Sen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota muistisairaiden ihmisten tarpeisiin ja yleisilme on moderni, mutta selkeä.

- Elviira on hieno esimerkki tämän päivän hoivakodista, joka on mahdollisimman paljon kodin näköinen eikä steriilin sairaalamainen, kertoo Attendon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtaja Anne Flink.

Uuteen hoivakotiin on rakennettu yhteensä 33 kookasta asukashuonetta, jotka ovat varustettu henkilökohtaisella kylpyhuoneella.

- Kaikissa huoneissa on asukkaalle oma suihku ja wc. Se on tätä päivää ja tulevaisuutta. Asukashuoneet ovat myös tilavia, viihtyisiä ja ne ovat tarvittaessa muunneltavissa esimerkiksi pariskuntien käyttöön, Flink sanoo.

Hoivakodissa on kaksi valmiiksi kalustettua intervallihuoneistoa lyhyen hoitojakson tarpeisiin.

- Kalustetuissa intervallihuoneistoissa, kuten muissakin huoneistoissa on valmiina sähkösängyt, paloliinat sekä paloturvalliset verhot, Flink selvittää.

Attendo rakentaa parhaillaan myös toista ikäihmisen hoivakotia Lieksaan. Sen on tarkoitus valmistua tulevan syksyn aikana.

- Kainuuntie 11:een rakennettavaan Eerikkiin tulee yhteensä 40 palveluasumisen kotia. Yksikerroksisessa ja puuverhoillussa hoivakodissa on sekä tehostetun palveluasumisen että kevyemmän hoivan asuntoja. Eerikki tulee työllistämään noin 25 työntekijää. Henkilökunnan rekrytointi käynnistyy alustavasti loppukesällä, kertoo Elviiran vt. hoivakodin johtaja Birgitta Rissanen.

(Martti Heikkinen)

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 22.3.

Kommentoi

Hae sivuilta