Julkaistu    |  Päivitetty 

Pielisen pingviinin talvi ohi, Vuonislahden ja Kolin retkiluistelurata suljettu

Pielisen pingviini alias Taisto Lehikoinen asetteli puomit retkiluisteluradan Kolin puoleiseen päähän torstaina. Marja Mölsä Pielisen pingviini alias Taisto Lehikoinen asetteli puomit retkiluisteluradan Kolin puoleiseen päähän torstaina.

Vuonislahden ja Kolin välisen retkiluisteluradan tähti, Pielisen pingviini, poistuu takavasemmalle. Viime päivinä vain kahden kilometrin matkalla avoinna ollut rata suljettiin torstaina.

- Seuraamme säätilaa ja radan kuntoa, sanoo Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Mikäli vielä tulee pidempi pakkasjakso, rata voidaan avata uudelleen ainakin Kolin puoleisesta päästä.

Taisto Lehikoinen alias Pielisen pingviini ei uskalla edes arvailla sitä valtavaa selfiekuvien määrää, mitä on räpsitty tänä talvena Vuonislahden ja Kolin välisellä retkiluisteluradalla. Kuviin on, totta kai, haluttu mukaan niin pingviini kuin riippukeinutkin lehtilaatikoineen ja paikallislehtineen. Niitä pingviini on jakanut laatikoihin aina ilmestymispäivinä.

- Iloista väkeä on tosiaan ollut liikkeellä, Lehikoinen iloitsee.

Hän arvioi, että radalla on tänä talvena käynyt luistelemassa huomattavasti enemmän porukkaa kuin viime vuonna.
 
- Nyt rata on ollut paremmassa kunnossakin.
 
Lehikoinen uskoo, että kaiken kaikkiaan retkiluistelun suosio on noussut tänä talvena aivan uusiin sfääreihin, mikä on vaikuttanut myös retkiluistimien myyntiin.
 
- Näin siis muuallakin kuin Lieksassa. Moni, joka on tullut luistelemaan hokkareilla, onkin seuraavalle kerralle hankkinut jo retkiluistimet.

Taisto Lehikoinen laskee, että Pielisen pingviini ehti luistella talven aikana yli 500 kilometriä. Luistelupäiviäkin kertyi melkoisesti.

- Kahtena viikkona kävin kuutena päivänä luistelemassa, muina viikkoina hieman vähemmän. Painoa putosi talven aikana yli kymmenen kiloa.

Pielisen pinviini riisui jo hieman nuhraantuneen turkkinsa tältä talvelta torstaina.

- Pitää viedä tämä pesulaan. Ovatkohan ne ennen pesseet pingviiniä? Lehikoinen vitsailee.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu tiistain 10.4. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta