Julkaistu 

Ukko-Kolin hotelli ja luontokeskus maalämpöön

Porari Rami Ruuhijärvi poraa maalämpökaivoa Ukko-Kolilla. Harri Ronkainen Porari Rami Ruuhijärvi poraa maalämpökaivoa Ukko-Kolilla.

Kolin luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin nykyinen öljylämmitysjärjestelmä korvataan maalämpöjärjestelmällä. Ensimmäisessä vaiheessa porataan 17 maalämpökaivoa hotellin päätyyn ja tuolihissin yläpäähän sijoittuvalle alueelle. Alueen on tarkoitus olla valmis ja maisemoitu juhannukseen mennessä.
Jälkimmäisen vaiheen 18 maalämpökaivoa sijoittuvat laskettelurinteiden yläpäähän. Suunnitelmien mukaan työmaan kakkosvaihe käynnistyy viikolla 34 ja valmistuu marras-joulukuussa.
Työmaa-aikana hotelli ja luontokeskus ovat avoinna normaalisti.
Kokonaiskustannusarvio on noin 1,2 miljoonaa euroa. Kustannuksista valtion vuokralaisena hotellin ja laskettelurinteiden liiketoimintaa pyörittävä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) maksaa yli 80 prosenttia. Kiinteistöt omistaa Metsähallitus.

- Olemme todella iloisia, että Kolille saadaan viimein ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä. Pitkäaikainen yhteistyö ympäristöministeriön ja Metsähallituksen kanssa tuottaa nyt tulosta, ja hyöty konkretisoituu välittömästi kaikille osapuolille. Asiakkaille tämä näkyy muun muassa kauan kaivatun ilmastoinnin toteutumisena, sanoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

(Harri Ronkainen)

Lue koko juttu torstain 12.4. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta