Julkaistu 

Virolaiset ostivat Joptekin rakennuspuolen

Kylpyhuonetuotanto jatkuu Teollisuuskylässä Kerantiellä. Harri Ronkainen Kylpyhuonetuotanto jatkuu Teollisuuskylässä Kerantiellä.

Virolainen sijoitusyhtiö on ostanut konkurssimenettelyssä olevan Joptek Oy Compositesin rakennuspuolen liiketoiminnan.

- Merkittävimmät omaisuuserät on nyt myyty, toteaa konkurssipesän pesänhoitaja Jarmo Makkonen.
Rakennusliiketoiminnan kauppa lyötiin lukkoon torstaina. Sen lisäksi Joptekissa olivat kuljetusväline- ja meriteollisuutta palvelevat liiketoiminnot, jotka myytiin aikaisemmin koskenkorvalaiselle EC-Engineering Oy:lle.
Konkurssipesän jäljellä oleva omaisuus pyritään realisoimaan kevään ja kesän aikana. Käräjäoikeus päättää aikanaan jakoluettelosta, jonka mukaan konkurssipesän varat tullaan jakamaan.
Rakennusliiketoiminnan ostaneen yhtiön takana on virolainen Harmet Oy. Se on talomoduuleihin erikoistunut yritys, jolla on 650 työntekijää ja jonka liikevaihto on 77 miljoonaa euroa.
Joptek työllisti ennen konkurssia noin 80 henkilöä. Rakennuspuolella teki kaupantekohetkellä kylpyhuoneita parikymmentä henkilöä. Niiden tuotanto jatkuu Tarmo Karhapään johdolla. Hän toimi Joptekin toimitusjohtajana ennen konkurssia.

- Niillä on tarkoitus jonkin ajan sisällä nostaa kylpyhuonetuotanto vähintään samalle tasolle kuin se oli ennen konkurssia, Makkonen selvittää.

(Harri Ronkainen)

Kommentoi

Hae sivuilta