Julkaistu 

Binderholz Nordic rakentaa pellettitehtaan

Binderholz on rakentanut Lieksaan toimistorakennuksen sahan vanhan "terävän pään" viereen. Se on suunnitellut jopa pääkonttorinsa sijoittamista Lieksaan. Harri Ronkainen Binderholz on rakentanut Lieksaan toimistorakennuksen sahan vanhan "terävän pään" viereen. Se on suunnitellut jopa pääkonttorinsa sijoittamista Lieksaan.

Lieksan kaupunki on myöntänyt Binderholz Nordic Oy:lle rakennusluvan Kevätniemen teollisuusalueella Kevätniementie 8:ssa sijaitsevan teollisuusrakennuksen laajentamista varten. Nykyinen rimoittamorakennus poistuu rimoituskäytöstä ja tilaan tulee uuden pellettilaitoksen pakkaamo.

- Rakennusta laajennetaan toisesta päästä sekä leveys- että korkeussuunnassa. Laajennukseen tulee pakkauskone. Ulos tulee konttityyppinen kylmä kuljetinrakennus sekä konttityyppinen pelletöintilaite. Lisäksi ulos tulee pellettisiilo, Binderholz kuvailee rakennushanketta lupahakemuksessa.
Pellettilaitos rakennetaan tuotannossa syntyvien puulastujen hyödyntämistä varten. Binderholz osti viime vuonna Anaika Wood Group Ltd Oy:n Kevätniemen höyläämön ja liimapuupalkkitehtaan.
Binderholzilla on Kevätniemessä myös saha. Parhaillaan ovat käynnissä työt uuden sahalinjan rakentamiseksi. Se korvaa nykyisen sahalinjan.
Itävaltalainen Binderholz-konserni harjoittaa toimintaa Suomessa nimellä Binderholz Nordic Oy.

(Harri Ronkainen)

Kommentoi

Hae sivuilta