Julkaistu 

Kolin olutpanimosta uusi matkailunähtävyys

Jean-Francois ja Darja Flogny pyörittävät Kolin Ryynäsessä ravintola- ja majoitusliiketoimintaa ja nyt heillä on myös juomatehdas. Jarno Artika Jean-Francois ja Darja Flogny pyörittävät Kolin Ryynäsessä ravintola- ja majoitusliiketoimintaa ja nyt heillä on myös juomatehdas.

Yrittäjäpariskunta Darja ja Jean-Francois Flogny on ostanut Niemisbygård Oy:n, jolla on Paksuniemen juomatehdas Rääkkylässä.
Flognyt jatkavat gastropubin pyörittämistä Metsähallituksen vuokralaisina Kolin Ryynäsessä kuten tähänkin saakka. Juomatehdaskauppa näkyy Ryynäsessä siten, että gastropubin valikoimiin on tullut juomatehtaan tuotteita.

- Tarkoituksena on tuoda juomat lähemmäs matkailijoita, Darja Flogny sanoo.
Ahmovaarassa asuvat Flognyt ovat perustamassa olutpanimoa Kolille. He aikovat kehittää juomatehtaan olutvalikoimaa ja keskittää sen oluttuotannon Kolille. Siiderien ja viinien valmistus jatkuu Rääkkylässä.
Flognyt etsivät Kolilta sopivia pientuotantotiloja panimolle.

- Kolille tarvitaan lisää käyntikohteita matkailijoille ja panimo on sellainen. Tuodaan yksi matkailuvaltti lisää Kolille, Darja Flogny korostaa.
Niemisbygårdin kansainvälisestikin palkittuja tuotteita myydään suoraan ravintoloille ja jälleenmyyjille. Yrityksen möi uusille yrittäjille vuonna 2010 sen perustanut Jyrki Hirvonen.

(Harri Ronkainen)

Kommentoi

Hae sivuilta