Julkaistu 

SRVA-kapina kärjistyi sopimuksen päättymiseen

Reijo Kortelaisen johtama Lieksan riistanhoitoyhdistys odottaa oikeusministeriöstä vastauksia SRVA-kysymyksiin. Harri Ronkainen Reijo Kortelaisen johtama Lieksan riistanhoitoyhdistys odottaa oikeusministeriöstä vastauksia SRVA-kysymyksiin.

Lieksan riistanhoitoyhdistyksen ja Itä-Suomen poliisilaitoksen välinen suurriista-apua (SRVA) koskeva määräaikainen sopimus meni umpeen 30.4. Poliisi on lähettänyt riistanhoitoyhdistykselle uuden SRVA-sopimuksen allekirjoitettavaksi, mutta:

- Riistanhoitoyhdistyksen hallitus on päättänyt, että uutta sopimusta ei allekirjoiteta, koska sopimusehdot eivät tyydytä meitä. Asia on selvittelyn alla oikeusministeriössä. Selvitettävänä on monta asiaa, sanoo riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Reijo Kortelainen.
Kortelainen viittaa esimerkiksi SRVA-toiminnasta saatavien kilometrikorvausten puuttumiseen sekä erilaisiin vastuukysymyksiin.
SRVA on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa. Toiminta on tärkeää, sillä tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen ja villisikojen jäljestäminen sekä suurpetojen karkotukset taajaan asutulta alueelta.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää SRVA-toiminnasta torstain 3.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta