Julkaistu 

"Aallot" toivat tutkijat Mätäsvaaraan

Auni Tuovinen (vas.) ja Sirpa Varis tutkivat Mätäskujan rakennuskantaa, joka koostuu liki 20 Alvar Aallon suunnittelemasta omakotitalosta. Harri Ronkainen Auni Tuovinen (vas.) ja Sirpa Varis tutkivat Mätäskujan rakennuskantaa, joka koostuu liki 20 Alvar Aallon suunnittelemasta omakotitalosta.

Jyväskylän yliopiston kulttuuriympäristön tutkimuksen (KUOMA), Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin osaston sekä Alvar Aalto -säätiön ja -museon Mätäsvaara-koulutus alkoi tammikuussa.

- Tutkimuksen keskiössä on Alvar Aallon arkkitehtuuri, arkkitehtuurin standardointiin perustuvat tyyppitalot korjausrakentamisen kohteena, alueen kaivos- ja sotahistoria sekä erityisesti paikallisten ihmisten suhde monikerrokselliseen ja Pohjois-Karjalassa ainutlaatuiseen kaivosympäristöön, korostaa Jyväskylän yliopiston yliopistonopettaja Helena Lonkila.
Osana opintokokonaisuutta Mätäsvaarassa järjestetään kenttätyöleiri 6.–9.5. Auni Tuovinen aloitti KUOMA-maisterikoulutuksessa viime syksynä.

 - Tätä on odotettu paljon. Ei ole ennen tullut käytyä tällaisessa paikassa. On sellainen fiilis, että odotukset ylittyvät, kenttätyöleirillä mukana oleva Tuovinen hehkuttaa Mätäsvaaraa.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää Mätäsvaarassa tehtävästä tutkimuksesta tiistain 8.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta