Julkaistu 

Lämpöaalto houkuttelee rannoille

Kerttu (vas.) ja Eetu Räty ottivat ilon irti sataman rannalla tänään. Uimaan ei kumpikaan vielä tohtinut vielä mennä, Pielisen vesi on vain muutaman asteen plussan puolella. Marja Mölsä Kerttu (vas.) ja Eetu Räty ottivat ilon irti sataman rannalla tänään. Uimaan ei kumpikaan vielä tohtinut vielä mennä, Pielisen vesi on vain muutaman asteen plussan puolella.

Harvinainen toukokuinen lämpöaalto on houkutellut perheitä rannoille tänään. Lampelan sääaseman mittari näytti kello 13 aikoihin +23,2 lämpöastetta, suorassa auringonpaisteessa päästään kuitenkin jo hellerajan eli 25 plusasteen paremmalle puolelle.

Minna Leinonen tuli nauttimaan lämpöisestä päivästä sataman uimarannalle yhdessä lastensa, 14-vuotiaan Kerttu Rädyn ja 6-vuotiaan Eetu Rädyn kanssa.

- Kivaa, kun on lämmintä, lapset tuumaavat ja kirmaavat rantaveteen.

Uimaan kumpainenkaan ei vielä tohdi mennä, vaikka 17-vuotias isoveli Aleksi heitti talviturkkinsa jo edellisiltana kavereidensa mökillä.

Varhainen kesäntulo on lapsiperheen mieleen, sisällä ei paljoa viihdytä.

- Hyvä kun Eetu saa kunnolla silmiään auki aamulla, niin jo pitää päästä trampoliiniin hyppimään, äiti nauraa.

Lauantainen retki satamaan sisälsi rantaleikkien lisäksi oleilua auringossa ja jäätelön syöntiä.

- Tämä ranta on hyvä, vaikka joskus saa kerätä isojakin lasinsirpaleita. On kyllä kurjaa, kun rikotaan pulloja rannalle, Minna Leinonen harmittelee.

Edellispäivänä, perjantaina, hän kävi lasten kanssa Timitran uimarannalla.

- Sinne ei oikein vielä voinut mennä, kun osassa rantaa oli vielä hyyhmää.

Sääennusteen mukaan uimarantakelit sen kun paranevat lähipäivinä. Äitienpäiväksi ennustetaan lauantaita lämpimämpää säätä, maanantaina saattaa jo helleraja paukahtaa rikki.

(Marja Mölsä)

Kommentoi

Hae sivuilta