Julkaistu 

SRVA-ryhmä perusteilla poliisin avuksi

Risto Kiiskinen asuu Viensuulla Pajujärven rannalla luonnonkauniissa maisemissa. Harri Ronkainen Risto Kiiskinen asuu Viensuulla Pajujärven rannalla luonnonkauniissa maisemissa.

Lieksaan on perusteilla uusi ryhmä, joka tarjoaa suurriistavirka-apua (SRVA) poliisille.

 - Harkinnassa on joka yritys- tai yhdistyspohjainen malli, kertovat SRVA-tiimihankkeen puuhamiehet Risto Kiiskinen ja Veli-Matti Niskanen.
Kiiskinen ja Niskanen ovat entisiä rajamiehiä ja tunnettuja luontoharrastajia. He ovat olleet SRVA-tiimin perustamisen tiimoilta yhteydessä poliisiin, joka on kiinnostunut hankkeesta. Neuvottelut jatkuvat.
Kiiskinen korostaa, että SRVA-tiimin tarkoituksena ei ole tehdä suurpetopolitiikkaa vaan huolehtia esimerkiksi siitä, etteivät kolariin joutuneet eläimet joudu kitumaan.

-  Meidän tehtävänämme on olla vain poliisin virka-apuna. Kaikki tehtävämme tulevat vain poliisilta, Kiiskinen toteaa.
Tarkoituksena on se, että SRVA-tiimi olisi koossa ja sopimus olisi allekirjoitettu poliisin kanssa elokuun alkuun mennessä. Tilanne olisi ainutlaatuinen, sillä muissa kunnissa paikalliset riistanhoitoyhdistykset hoitavat SRVA-tehtävät poliisille annettavana virka-apuna. Lieksan riistanhoitoyhdistyksen ja Itä-Suomen poliisilaitoksen välillä ei ole tällä hetkellä SRVA-sopimusta.

(Harri Ronkainen)

Kommentoi

Hae sivuilta