Julkaistu 

Lieksalle ainoana maakunnassa viisi tähteä perusopetuksesta

Anni Yli-Hakola (edessä vas.), Nella Ryynänen, Kalle Kuiri, Ella Kiiskinen, Lotta Mikkonen ja Johannes Hyvärinen opettelivat liikennemerkkejä ennen liikennepuistoon lähtöä. Varpu Strengell Anni Yli-Hakola (edessä vas.), Nella Ryynänen, Kalle Kuiri, Ella Kiiskinen, Lotta Mikkonen ja Johannes Hyvärinen opettelivat liikennemerkkejä ennen liikennepuistoon lähtöä.

- Lieksa panostaa perusopetukseen selvästi enemmän kuin muut taajaan asutut kunnat, todetaan Yleisradion (Yle) tekemässä selvityksessä.

Lieksa sai selvityksessä ainoana Pohjois-Karjalan kunnista täydet viisi tähteä. Lieksassa on pienet ryhmäkoot, oppimateriaaleihin käytetään enemmän rahaa kuin maassa keskimäärin, opetusmenot ovat yli tuhat euroa enemmän kuin maan mediaani ja vuosiviikkotunteja on Lieksassa reilusti enemmän kuin mikä on lain asettama minimi.

Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen sanoo tulosten taustalla olevan hieman yllättävänkin tekijän:
- Meillä on vielä pieniä kouluja, mitä ei muualla enää oikeastaan ole.

Toki Lieksassa on myös panostettu perusopetukseen muun muassa päättämällä, ettei tuntimäärää vedetä minimiin. Vuonna 2016 Yle julkaisi kuntatutkan, jonka mukana Lieksassa käytetään naapurikuntia enemmän rahaa myös liikuntaan ja kulttuuriin. Kaikki tämä välittää Sihvosen mukaan positiivista viestiä.
- Ne ovat hyviä signaaleja. On hyvä muidenkin huomata, että asiat ovat oikeasti hyvin ja rahaa on käytetty tärkeisiin asioihin.

(Varpu Strengell)

Lisää Lieksan Lehdessä 17.5.

Kommentoi

Hae sivuilta