Julkaistu 

Porokylän Leipomo laajentaa ja aloittaa viennin

Jarmo Vacklin (vas.), Timo Väänänen ja Jukka Pöppönen tutkivat laajennushankkeen piirustuksia. Takana entinen tukkurakennus. Harri Ronkainen Jarmo Vacklin (vas.), Timo Väänänen ja Jukka Pöppönen tutkivat laajennushankkeen piirustuksia. Takana entinen tukkurakennus.

Lieksan Kiinteistöt Oy on ostanut Kevätniemessä sijaitsevan entisen tukkurakennuksen. Viereisellä tontilla toimiva Porokylän Leipomo vuokraa rakennuksen, johon sijoitetaan leipomon myymälä, konttori ja sosiaalitiloja.
Leipomorakennus ja tukkurakennus yhdistetään toisiinsa.

- Väliin tulee 16 metriä leveä ja noin 40 metriä pitkä uudisrakennus, johon tulevat lähettämö ja varastotiloja, selvittää Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Timo Väänänen.
Väänänen laskeskelee, että laajennus on yhteensä noin 1 500 neliötä eli nykytilat lähes tuplaantuvat.
Lieksan Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Vacklin ja hallituksen puheenjohtaja Jukka Pöppönen ovat tyytyväisiä, että Lieksassa on laajenevaa yritystoimintaa. Leipomon laajennushanke maksaa noin 1,5 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa heinäkuussa ja valmista pitäisi olla vuodenvaihteessa.
Porokylän Leipomo on erikoistunut Lieksassa gluteenittomiin tuotteisiin. Niiden vienti alkaa ensi vuoden alussa.

- Ruotsi on ensimmäinen kohdemaa. Nöyrin mielin lähdetään liikkeelle vientitoiminnassa, mutta gluteenittomat tuotteet kiinnostavat myös ulkomailla, Väänänen sanoo.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää Porokylän Leipomon laajennushankkeesta tiistain 22.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta