Julkaistu 

Lieksalle yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimus Kiinaan

Yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimus solmittiin Kiinan-matkalla, jonka ohjelmaan kuului yritysvierailuja. Future Missions Oy Yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimus solmittiin Kiinan-matkalla, jonka ohjelmaan kuului yritysvierailuja.

Lieksan kaupunki on solminut yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimuksen Kiinan Huzhoun kaupunkiin kuuluvan Deqingin piirikunnan kanssa. Lieksan kaupungin puolesta matkalle osallistuivat kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk).
Lieksalla on ennestään ystävyyskaupunki, rajantakainen Segeza, mutta toiminta on hiipunut. Deqing on noin 650 000 asukkaan keskus, joka sijaitsee noin 200 kilometriä Shanghaista lounaaseen.
Yhteistyö Deqingin alueen kanssa painottuu alkuvaiheessa koulutukseen ja matkailuun.

- Yhteiselle matkailun kehittämiselle pohjan luovat Deqingin alueen merkittävät matkailukohteet kuten Mogan mountain, joka vastaa Kiinassa meidän Koliamme, Määttänen toteaa.
Yhteistyösopimuksen neuvotteli lieksalaistaustainen Future Missions Oy, jonka työntekijä Yu Nan on kotoisin Deqingistä ja jolla on Zhejiangin provinssin alueella laajat verkostot.
Hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ja elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen ovat yhteistyöneuvotteluissa Kiinassa tällä viikolla.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää Lieksan kaupungin yhteistyö- ja ystävyyskaupunkisopimuksesta tiistain 22.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta