Julkaistu 

Lieksan Teatteri teki lastennäytelmän

Näytelmän hahmoja: kissa (vas. Alisa Saastamoinen), koira (Ronja Suhonen), aasi (Enni Ikonen) ja kukko (Enni Koivula). Marja Mölsä Näytelmän hahmoja: kissa (vas. Alisa Saastamoinen), koira (Ronja Suhonen), aasi (Enni Ikonen) ja kukko (Enni Koivula).

Lieksan Teatterin lastennäytelmä Kohti Bremeniä! sai ensi-iltansa lauantaina iltapäivällä. Vaikka Brahe-salin yli 400-paikkaisessa katsomossa oli väkeä vain kourallinen, välittyi näytelmän herkkä sanoma väkevänä katsomoon. Näytelmä on herttainen pieni tarina välittämisestä. Samu Heikinmatin käsikirjoittaman ja Laura Kortelaisen ohjaaman näytelmän viestinä oli, kuinka tärkeää on oman paikan, oman kodin ja turvan löytäminen. Koti on siellä, mihin se laitetaan.

Näytelmä marssitti lavalle hersyvän joukon hauskoja hahmoja. Oli aasi, joka ei tahtonut töihin liimatehtaalle, kissa, jolla ei niin sanotusti olleet kaikki kiisket katiskassa ja kukko, joka ei hoitanut töitään niin hyvin kuin talon väki odotti. Joukkioon liittyi myös luutaan ainiaan etsivä veikeä koira. Yhteistä niille kaikille oli haave unelmakodista.

Näin alkoi matka kohti Bremeniä, jossa heistä oli määrä tulla katusoittajia. Emäntä, jonka piti valmistaa kukosta ruokaa, sai tyytyä tarjoilemaan vierailleen hapankaalia ja bratwurstia – niin kuin aina ennenkin.

Kaiken kaikkiaan lastennäytelmän tuominen keväiseksi välipalaksi on Lieksan Teatterilta hatunnoston arvoinen asia. Toivottavasti lieksalaiset lapsiperheet saapuvat sankoin joukoin näytelmän muihin esityksiin, jotta kokeilu ei jäisi ainoaksi laatuaan.

- Meillä on ollut tätä tehdessä hauskaa. Haluaisimme, ja olisi ihana tehdä lisää, Laura Kortelainen välittää ryhmän tuntoja.

Näytelmän kaikki 7–13-vuotiaat näyttelijät olivat ensikertalaisia, jos ei oteta huomioon koulujen ohjelmatoimintaa.

Näytelmän kesto on 20 minuuttia, joten perheen nuorimmatkin jaksavat sen katsoa. Näytelmää esitetään vielä 30.5., 31.5. ja 3.6.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu tiistain 29.5. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta