Julkaistu    |  Päivitetty 

Jätkän patsaalle ilkivaltaa viime yönä, poliisi kaipaa yleisöhavaintoja

Rikosylikonstaapeli Mauno Tuohiniemi ja kaupunginpuutarhuri Kari Kyllönen tutkivat jätkän patsaaseen kohdistuneen ilkivallan jälkiä tänä aamuna. Marja Mölsä Rikosylikonstaapeli Mauno Tuohiniemi ja kaupunginpuutarhuri Kari Kyllönen tutkivat jätkän patsaaseen kohdistuneen ilkivallan jälkiä tänä aamuna.

Reilut pari viikkoa sitten korjattu Jätkän patsaan keksi on katkaistu torstain ja perjantain välisenä yönä. Poliisi epäilee, että keksissä on roikuttu, mitä se ei kestänyt, ja on katkennut hitsauskohdasta. Katkennut osa oli jätetty patsaan vielä tyhjillään olevan vesialtaan pohjalle.

Patsaaseen kohdistuneen ilkivallan yhteydessä on jäljistä päätellen viihdytty alueella pidempäänkin. Altaan pohjalle oli jäänyt parin puntillisen verran puoliksi poltettuja tulitikkuaskeja, puoli pussillista tupakan filttereitä ja tyhjä energiajuomatölkki.

- Jos joku on tehnyt havaintoja, kannattaa niistä ilmoittaa heti poliisille, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Mauno Tuohiniemi.

Kaupunginpuutarhuri Kari Kyllönen ei peittele suuttumustaan.

- Siis oikeasti suututtaa ihan hirveästi. Just' kun saatiin keksi kuntoon, niin eikö pitänyt mennä hajottamaan. Taas palaa kaupunkilaisten veroeuroja useiden tuhansien edestä.

Kyllönen toivoo, että poliisi saa yleisövihjeitä ja niin tekijät kuin uuden korjauksen maksajatkin saadaan selville.

- Meillä oli tänään määrä siivota vesiallas talven jäljiltä ja laittaa vesi lirkettämään. No, se toteutetaan joka tapauksessa. Nyt sitten yleisö joutuu katselemaan torsoa keksiä. Ei voi mitään.
 
Mahdolliset tapaukseen liittyvät havainnot pyydetään ilmoittamaan Joensuun poliisin päivystysnumeroon 0295 415 455, josta vihjeet välitetään Lieksaan.

(Marja Mölsä)
 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta