Julkaistu 

Binderholz Nordic Oy:lle ympäristöpalkinto

Binderholzilla on saha Pielisen rannalla Kevätniemessä, jossa uusitaan parhaillaan sahalinjaa. Harri Ronkainen Binderholzilla on saha Pielisen rannalla Kevätniemessä, jossa uusitaan parhaillaan sahalinjaa.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on myöntänyt Binderholz Nordic Oy:lle ympäristöpalkinnon pohjoiskarjalaisen puun ympäristöystävällisen tuotekehityksen ja jatkojalostuksen edistämisestä. Sillä on Kevätniemessä saha sekä jatkojalostuslaitos, joka tuottaa höylätavaraa ja liimapuupalkkia.
Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Juri Jukola Joensuussa tänään.

- Binderholz Nordic hyödyntää sataprosenttisesti pohjoiskarjalaisen puun ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Suurin osa yrityksen käyttämästä puusta sitoo hiilen pitkäksi aikaa puisten rakennusten ulkopintaan, kantaviin rakenteisiin ja sisäpintaan. Loput puuraaka-aineesta käytetään omaan energiatuotantoon ja mahdollisesti jatkossa myös pidemmälle jalostetuiksi energiatuotteiksi, ELY-keskus perustelee palkintoa.

- Yritys on laajentanut Vapon sahojen hankinnan jälkeen arvoverkostoaan ja jalostusarvoaan puun hankintaan ja jatkojalostukseen puurakenne-elementteihin (muun muassa liimapuu) ja omaa potentiaalia edelleen lisätä ympäristöystävällistä jalostusastetta Pohjois-Karjalassa, ELY-keskus jatkaa.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää ympäristöpalkinnosta ja sen saajasta tiistain 5.6. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta