Julkaistu    |  Päivitetty 

"Mallinkia", Magnumia ja Rumbaa juhannuspöytiin

Harri ja Sveta Meriläinen kasvattavat mansikoita Meriläisen Marjatilalla Vaaralahdessa. Martti Heikkinen Harri ja Sveta Meriläinen kasvattavat mansikoita Meriläisen Marjatilalla Vaaralahdessa.

Vaaralahdessa sijaitsevalla Meriläisen Marjatilalla on pitänyt viime viikkoina kiirettä. Poikkeuksellisen lämpimän toukokuun ansiosta ensimmäiset mansikoiden varhaislajikkeet kypsyivät vauhdilla, noin pari viikkoa tavanomaista ajankohtaa aikaisemmin.

- Ei olisi vielä silloin toukokuun alussa uskonut, kun lunta oli vielä paljon maassa. Sitten tuli pitkä ja lämmin, melkein jopa liian lämmin jakso, jonka myötä mansikkakausi käynnistyi jo reilut kaksi viikkoa sitten. Tänä kesänä ollaan satokauden kypsymisen osalta saman verran edellä kuin viime vuonna oltiin jäljessä, eli sen parisen viikkoa, kertoo Meriläisen Marjatilan yrittäjä Harri Meriläinen.

Tilalla on kasvatettu tälle satokaudelle neljää varhaislajiketta, hollantilaista Rumbaa, italialaista Clerya, ranskalaista Magnumia sekä englantilaista Malling Centenarya.

- Malling Centenary eli ”mallinki” on imelä ja mielestäni rakenteeltaan paras, napakka marja. Mutta myös muut kasvatettavat varhaislajikkeet tuottavat hyvin marjaa, Meriläinen iloitsee.

Tunneliviljelystä ja kasvihuoneesta poimittuja mansikoita on toimitettu Lieksan lisäksi myyntiin Nurmekseen, Valtimolle ja Joensuuhun. Lieksalaista mansikkaa on siis tarjolla pohjoiskarjalaisiin juhannuspöytiin.

- Rakensimme täksi kesäksi lisää tiloja tunneliviljelyä varten ja istutimme kolmenkertaisen määrän enemmän taimia kuin aikaisempina vuosina. Mansikoita kyllä riittää.

(Martti Heikkinen)

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 19.6.

Kommentoi

Hae sivuilta