Julkaistu    |  Päivitetty 

TalliGalleria näyttävästi juhlavuoteen

Kyllikki Vänskä (vas.), Aarne Ikonen, Seija Rovio ja Jaana Saarelainen ovat Lieksan Taideyhdistyksen aktiiveja. Martti Heikkinen Kyllikki Vänskä (vas.), Aarne Ikonen, Seija Rovio ja Jaana Saarelainen ovat Lieksan Taideyhdistyksen aktiiveja.

Timitrassa sijaitseva Lieksan Taideyhdistyksen TalliGalleria-kesänäyttelytila avasi ovet yleisölle jo kymmenettä kertaa tiistaina.

- Tänä kesänä vietämme tosiaan juhlavuotta. En olisi ikinä uskonut, mutta hieno juttuhan se on. Kun aloitimme TalliGallerian pitämisen, niin ajattelimme mennä kesä ja vuosi kerrallaan. Nyt niitä on jo kymmenen, mikä on aivan mahtavaa, ihan huippua, hehkuttaa Lieksan Taideyhdistyksen puheenjohtaja Seija Rovio.

TalliGalleriasta on muodostunut yhdistykselle ja sen taiteilijoille tärkeä ja rakas paikka, jonka eteen tehdään runsaasti talkootyötä.

- Se on iso osa meidän toimintaamme. TalliGallerian kesänäyttely antaa taiteilijoille ajattelemista, suunnittelua ja tekemistä talven ajaksi, Rovio tietää.

Juhlavuoden kunniaksi TalliGalleria esittäytyy kävijöille entistä näyttävämmin.

- Olemme saaneet Lieksan kaupungilta toiminta-avustusta, joka on meille todella tärkeää. Avustuksen turvin olemme muun muassa laittaneet tämänvuotista näyttelyä näyttävämmin esille, Rovio sanoo.

Kesänäyttelyn teemana on tänä vuonna Jotain vanhaa, jotain uutta. Rajavartioston vanhan tallin ylisillä on nähtävillä noin 70 teosta kolmeltakymmeneltä taiteilijalta.

- Aihe on varsin lavea ja antaa taiteilijoille mahdollisuuden käsitellä aihetta haluamallaan tavalla. Mukana on sekä aivan uusia, että vanhempiakin teoksia, Rovio kertoo.

Paikallisten taiteentekijöiden kesänäyttelytilasta on muodostunut vuosien varrella varsin suosittu vierailukohde.

- Kesän kävijämäärä on ollut keskimäärin reilut tuhat henkeä. Aika hyvin ihmiset osaavat jo tulla tänne, mutta kyllä me tälle kesälle jälleen uutta kävijäennätystä odotamme. Eikä pistäytyminenkään ole hinnan kiroissa, kun kerran ostetulla lipulla saa käydä TalliGalleriassa niin monta kertaa kuin kesän aikana ehtii, Rovio vinkkaa.

Kommentoi

Hae sivuilta