Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lieksan Lehden Antti-patsas Monola-seura ry:lle

Jussi Makkonen ja Elli Oinonen-Edén vastaanottivat Antti-patsaan, kunniakirjan ja kukkaset Hotelli Puustellissa pidetyn lounaskonsertin yhteydessä torstaina. Martti Heikkinen Jussi Makkonen ja Elli Oinonen-Edén vastaanottivat Antti-patsaan, kunniakirjan ja kukkaset Hotelli Puustellissa pidetyn lounaskonsertin yhteydessä torstaina.

Säveltäjä Jean Sibeliuksen, Kalevalan ja karelianismin perintöä Pielisen-Karjalan alueella ylläpitävä Monola-seura ry sai tämänvuotisen paikallislehdistön Antti-patsaan. Patsaan saajan valitsi perinteen mukaisesti Lieksan Lehden väki.

- Seuran ansiosta Lieksalle tärkeä matkailullinen helmi, säveltäjä Jean Sibeliuksen häämatka-aitta, on nyt pelastettu ja avoinna yleisölle. Monolanniemessä sijaitseva aitta olisi ilman seuran väen ja lukuisten paikallisten talkoolaisten sinnikästä työtä luhistunut unholaan. Tuo pelastustyö todella merkittävä ja tärkeä Lieksan alueen kulttuurihistorian kannalta. On vaikea löytää edes sanoja kuvaamaan työn henkistä ja aineellista suuruutta. Voi olla, että me suuri yleisö ymmärrämme tuon työn todellisen, rahassa mittaamattoman, arvon vasta vuosien tai vuosikymmenten kuluttua, kertoi Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä palkintoa luovuttaessaan.

Monola-seura on tuonut Lieksan kesään kokonaan uuden tapahtumakokonaisuuden, monipuolisen ja ohjelmistoltaan korkeatasoisen Monola-juhlaviikon.

- Toivottavasti tämä hieno viikko lukuisine konsertteineen, veneretkineen ja muine oheistapahtumineen jää pysyväksi osaksi Lieksan kulttuurikesää, Mölsä sanoi.

Monola-seura ry:n puheenjohtaja Elli Oinonen-Edén oli otettu seuran saamasta tunnustuksesta.

- Palkinnon myöntäminen seuralle on erittäin merkittävä asia. Seuran toiminnassa on kymmeniä aktiiveja talkoolaisia, jotka tunnustuksen myötä näkevät, että tätä työtä arvostetaan, Oinonen-Edén sanoi.

Monola-juhlaviikon taiteellinen johtaja, sellotaiteilija ja diplomisellisti Jussi Makkonen kertoi palkinnon olevan vuonna 2015 perustetulle seuralle ensimmäinen laatuaan.

- Iso vapaaehtoisten ihmisten porukka on ollut tekemässä työtä Monola-seuran ja juhlaviikon eteen. Tuntuu todella hyvältä, että työmme on huomattu. Tämä palkinto kuuluu meille kaikille ja otamme sen kiitollisina vastaan, Makkonen iloitsi.

 

Kommentoi

Hae sivuilta