Julkaistu    |  Päivitetty 
Varpu Strengell

Perheille oma kohtaamispaikka

Vili (vas.), Iikka ja Katja Kalkasmaa, Sonja Hartikainen, Laura Kärkkäinen ja Juha Ryynänen iloitsevat hyvin sujuneesta yhteistyöstä kohtaamispaikan perustamisessa. Varpu Strengell Vili (vas.), Iikka ja Katja Kalkasmaa, Sonja Hartikainen, Laura Kärkkäinen ja Juha Ryynänen iloitsevat hyvin sujuneesta yhteistyöstä kohtaamispaikan perustamisessa.

Siun sote, Lieksan kaupunki ja paikalliset järjestöt ovat yhteistyössä käynnistämässä kaikkien lapsiperheiden yhteistä kohtaamispaikkaa. Paikkana toimii Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Pielisjärven yhdistyksen perhekahvilan tilat Siltakatu 1:ssä. Syksyn aikana tapaamisia järjestetään perjantaisin. Paikalle voi tulla tapaamaan muita ihmisiä ja samalla saada tietoa niin kaupungin kuin Siun sotenkin tarjoamista lapsiperhepalveluista.
- Liekö se ihan utopistinen ajatus, että kahvikupin äärelle voisi tulla ihan vaan juttelemaan viranomaistoimijoiden kanssa, mutta kokeillaan, sanoo johtava sosiaalityöntekijä Sonja Hartikainen hymyillen.

Siun soten lapsiparkin toiminta käynnistyy 28.9. Sinne voi viedä alle kouluikäisiä hoitoon pariksi tunniksi, jos on tarvetta päästä käymään asioilla rauhassa, eikä ole ketään ketä kysyä avuksi.
- Sellaiselle, joka on yksin lasten kanssa kotona jo se, että pääsee yksin kauppaan, on iso asia, sanoo MLL:n Pielisjärven yhdistyksen puheenjohtaja Katja Kalkasmaa.

Lisää Lieksan Lehdessä 10.7.

Kommentoi

Hae sivuilta