Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Lieksan Vaskiviikko etenee duurissa

Nuorisopuhallinorkesteri esiintyi Rajaperinnetalolla järjestetyssä Rajasoitossa. Harri Ronkainen Nuorisopuhallinorkesteri esiintyi Rajaperinnetalolla järjestetyssä Rajasoitossa.

Auringonsäteet leikittelevät välkehtien soittimien pinnoilla ja kaikkien suut ovat messingillä. Järjestyksessään 39. Vaskiviikko etenee duurissa.
Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri johtajanaan musiikkikomentajakapteeni Petri Junna esiintyi tänään Rajasoitossa Rajaperinnetalolla. Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) ja Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja Vesa Blomqwist esittivät tervehdyksensä vaskiyleisölle.
Määttänen korostaa rajavartioston ja kaupungin yhteistyön merkitystä. Rajavartioston ammattitaitoinen toiminta ja näkyvyys kaupungissa lisää turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta.

- Tällä on nyt ja tulevaisuudessa suuri merkitys, koska turvallisuus on asia, jota tutkimusten perusteella yhä enemmän arvostetaan ja painotetaan niin asuinpaikkaa kuin matkailukohdetta valittaessa. Turvallisuusasioilla on siis merkitystä, kun haluamme kaupunkiimme uusia asukkaita avautuvien työpaikkojemme tekijöiksi ja lisää matkailijoita matkailuelinkeinomme kehittymiseksi, Määttänen toteaa.
Hoskosen mukaan kesällä tarvitaan aurinkoa, lepoa ja kulttuuria oikeassa suhteessa.

- Rajasoitto osana Lieksan Vaskiviikkoa on osoitus lieksalaisten vahvasta halusta kehittää omaa kotiseutuaan, Hoskonen toteaa.
Viikonloppuna on tarjolla musiikillisia makupaloja monenlaiseen musiikin nälkään. Välipalaksi voi nauttia päiväsoitoista.
Esimerkiksi romantikko valitsee lauantain kirkkokonsertin. Kaikki musiikin ystävät kokoontuvat sunnuntaina Koli Brassin toivekonserttiin kulttuurikeskukseen.
Ensi viikko alkaa maanantaina komeasti. Seraph Brass esittää suosikkisävelmiä Mätäsvaaran kaivoslaguunissa ja kulttuurikeskuksessa on Vaskien virtuoosit -konsertti.
Kulman salin ohjelmatarjonnan aloittaa Seitsikkotanssit 22.7. Tämän lisäksi salissa järjestetään kaikkiaan neljä konserttia festivaaliviikon aikana.

Kommentoi

Hae sivuilta