Julkaistu 
Harri Ronkainen

Taiteilijataloyhdistyksen toiminta vaakalaudalla

Taiteilijaresidenssi Hupeli sijaitsee Vuonislahdessa Pielisen rannalla. Harri Ronkainen Taiteilijaresidenssi Hupeli sijaitsee Vuonislahdessa Pielisen rannalla.

Vuonislahden Taiteilijatalo ry on rahoitusvaikeuksissa. Se ylläpitää Taiteilijaresidenssi Hupelia, jonka rakentamisen yhteydessä otettujen pankkilainojen lyhennyksiä ei ole pystytty täysimääräisesti hoitamaan.
Puheenjohtaja Reino Kuivalaisen mukaan pahimmassa tapauksessa Hupelin ja taiteilijataloyhdistyksen toiminta loppuu.

- Lainojen vakuutena oleva Taiteilijaresidenssi on tietenkin se kohde, josta pankki hakee saataviaan, jos asiasta ei saada sovittua pankkia tyydyttävää muuta ratkaisua. Mahdolliset ja jyrkkyydessään yhdistykselle yllätyksenä keväällä ilmenneet vaatimukset panevat koko yhdistyksen toiminnan vaakalaudalle. Hupelin residenssitoiminta on sääntöjenkin mukaan yhdistyksen ydintoimintaa, Kuivalainen korostaa.
Hupelin vuokraamisen lisäksi yhdistyksellä on paljon muuta toimintaa. Sen viime vuoden toiminnallinen tuotto oli noin 52 800 euroa ja taloudellinen tulos oli noin 3 200 euroa voitollinen.

- Toiminnallisesti yhdistys on onnistunut siis hyvin, mutta rakentamisaikainen (Hupeli valmistui 2011) rahoitus panee nyt koko yhdistyksen toiminnan vaakalaudalle, Kuivalainen toteaa.
Yhdistys ja pankki neuvottelevat seuraavan kerran elokuun loppupuolella.
Yhdistyksessä on 80 jäsentä. Se perustettiin vuonna 2006 tarkoituksenaan ylläpitää kuvanveistäjä, professori Eva Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen luomaa kulttuuriperintöä.

Kommentoi

Hae sivuilta