Julkaistu    |  Päivitetty 
Harri Ronkainen

Olutpanimo ja -ravintola Kolin ydinkeskustaan

Kolin Ryynäsessä gastropubia pyörittävät Jean-Francois ja Darja Flogny perustavat Kolille olutpanimon ja panimoravintolan. Jarno Artika Kolin Ryynäsessä gastropubia pyörittävät Jean-Francois ja Darja Flogny perustavat Kolille olutpanimon ja panimoravintolan.

Yrittäjäpariskunta Darja ja Jean-Francois Flognyn hanke olutpanimon perustamisesta Kolille etenee.

- Olemme ostaneet tontin Kolilta, jonne tullaan rakentamaan olutpanimo ja panimoravintola, Darja Flogny kertoo.

Tontti sijaitsee Kolin kylän ydinkeskustassa. Naapurissa on Kolin Kulmakivi, jota vastapäätä tien toisella puolella on Kolin Ryynänen. Siinä Flognyt pyörittävät tällä hetkellä gastropubia Metsähallituksen vuokralaisina.
Flognyt ostivat keväällä Niemisbygård Oy:n, jolla on Paksuniemen juomatehdas Rääkkylässä. Siellä valmistetaan oluita, siidereitä ja viinejä.

Jatkossa yritys keskittää oluiden valmistuksen Kolille perustettavaan panimoon. Siidereitä ja viinejä ei tulla valmistamaan Kolilla, vaan niiden valmistus siirretään Juukaan Kivikeskukseen, jonka Flognyt ovat vuokranneet Juuan kunnalta. Yritys muuttaa siis pois Rääkkylästä ja siirtää tuotantonsa sieltä Kolille ja Juukaan. Flognyt asuvat Juuan Ahmovaarassa.

Darja Flognyn mukaan Kolin olutpanimosta ja panimoravintolasta tulee yksi vetovoimatekijä ja matkailunähtävyys lisää Kolille. Suunnitelmat tarkentuvat myöhemmin ja rakennuslupaprosessi pitää tietysti käynnistää.

- Punahirsinen, karjalaistyyppinen rakennus sopisi Kolin kulttuuriympäristöön. Se lisäisi keskustan vetovoimaa, Darja Flogny suunnittelee.

Juomatehtaan kansainvälisestikin palkittuja tuotteita myydään suoraan ravintoloille ja jälleenmyyjille. Yritys tekee jatkuvasti tuotekehitystyötä ja lanseeraa uusia tuotteita markkinoille. Kolin olutpanimon aloittaessa tuotannollisen toimintansa markkinoille tulee siellä valmistettu Koli-olut.

Kommentoi

Hae sivuilta