Julkaistu 
Kati Honkanen

77 uutta opiskelijaa aloitti Riverian Lieksan koulutusyksikössä

Santeri Pulkkinen (vas.), Aatu Kotilainen, Niki Turunen ja Konsta Hoffren aloittivat ensimmäisen opiskeluvuotensa Riveriassa. Kati Honkanen Santeri Pulkkinen (vas.), Aatu Kotilainen, Niki Turunen ja Konsta Hoffren aloittivat ensimmäisen opiskeluvuotensa Riveriassa.

Riverian Lieksan koulutusyksikön lukuvuosi alkoi viime viikon maanantaina. Uusia opiskelijoita aloitti 77, joista 38 tekniikan ja 39 palvelualojen puolella.

– Ja tilanne elää, jatkuvan haun kautta tulee vielä 15–20 lisää. Kaikkiaan liki sata eli kokonaisuudessaan ihan hyvä tulos, tuumii Riverian Lieksan koulutusyksikön päällikkö Juha Liiten.

Suosituimpia ovat olleet sähköasentajan ja prosessinhoitajan koulutukset sekä palvelualojen puolella lähihoitajan koulutus.

– Vielä vajaa kymmenen vuotta sitten ei meinattu saada opiskelijoita prosessiin, nyt se on vetovoimaisimpia aloja, Liiten toteaa.

Tämän vuoden alussa voimaan astunut ammatillisen koulutuksen reformi tähtää muun muassa yksilöllisempiin opintopolkuihin ja yhteistyön tiivistämiseen työelämän kanssa. Liitenin mukaan yhteistyö lieksalaisten työnantajien kanssa on hyvällä mallilla.

– Toki sitä pitää kehittää koko ajan. Yrityksethän työntekijöitä palkkaavat ja siellä tulee olla näyttämässä osaamistaan.

Lue koko juttu tiistain 14.8. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta