Julkaistu 
Martti Heikkinen

Jussi Makkonen muutti takaisin juurilleen Pohjois-Karjalaan

Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esiintyivät Monola-juhlaviikon avajaiskonsertissa Monolan aitalla heinäkuussa. Piia Juntunen Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esiintyivät Monola-juhlaviikon avajaiskonsertissa Monolan aitalla heinäkuussa.

Pohjois-Karjalan luonto ja Pielinen ovat lieksalaislähtöiselle diplomisellisti Jussi Makkoselle kohteita, joissa hän kokee voimaantuvansa ja vapautuvansa.

- Luonto on aivan huikea. Pielinen on kotijärveni ja maisema johon vahvasti identifioidun. Esiintyvän taiteilijan työhön saa parasta vastapainoa lataamalla akkuja Pielisen Karjalan upeissa maisemissa. Aistin, että Pielisen alue on tulevaisuuden Tuusulanjärvi, jonne taiteilijat tulevat inspiroitumaan ja luomaan uutta, Jussi Makkonen sanoo.

Sanojensa vakuudeksi Makkonen on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa paluusta juurilleen.

- Olin jo useamman vuoden ajan haaveillut muutosta takaisin Pohjois-Karjalaan ja viime viikolla minusta tuli virallisesti nurmeslainen.

Viimeiset kolme vuotta Karjalohjalla ja sitä ennen Helsingissä asunut Makkonen sanoo, että muutto Pohjois-Karjalaan tuntui luontevalta päätökseltä.

- Vaikka olin asunut vuosia pääkaupunkiseudulla, en koskaan kokenut itseäni esimerkiksi helsinkiläiseksi. Ulkomaille suuntautuneen konserttikiertueen jälkeen paluu Helsinkiin oli suurempi kulttuurishokki, kuin paluu Pohjois-Karjalaan. Joidenkin mielestä paluumuutto voi kuulostaa isolta harppaukselta, mutta minun juureni ovat Lieksassa ja Pohjois-Karjalassa, joten paluu tuntuu hyvältä, Makkonen vakuuttaa.

Musiikin saralla Makkosella on työn alla useita isoja projekteja, jotka vievät menestynyttä muusikkoa jälleen maailmalle.

- Harjoittelen parhaillaan erästä isoa teosta. Tulossa on myös uusia levytyksiä. Lisäksi työt Yhdysvalloissa tulevat lisääntymään. Olen siellä ensi vuodesta alkaen useamman kuukauden esiintymismatkalla, Makkonen kertoo.

Monola-seura ry ylläpitää Pielisen Karjalan alueella säveltäjä Jean Sibeliuksen, Kalevalan ja karelianismin perintöä. Jussi Makkonen on Monola-seuran järjestämän Monola-juhlaviikon taiteellinen johtaja.

- Kiinnostus Monola-juhlaviikkoa kohtaan kasvaa koko ajan. Ensi vuoden tapahtuman lipunmyynti on todella hyvässä vauhdissa ja osallistujia on tulossa eri puolilta maailmaa. Työskentelen Monolaan liittyvien erilaisten projektien parissa kiertueiden välissä vapaa-ajallani. Se tuntuu luontevalta toiminnalta ja on tietysti helpompaa osallistua erilaisiin juhlaviikon tapahtumiin, kun koti sijaitsee nyt lähempänä, Makkonen iloitsee.

Kommentoi

Hae sivuilta