Julkaistu 
Martti Heikkinen

Lieksan liikuntahalli valmistui etuajassa

Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen (vas.), Anssi Reis ja Rakennusliike Mustosen toimitusjohtaja Pekka Mustonen osallistuivat Lieksan liikuntahallin vastaanottokatselmukseen perjantaina. Martti Heikkinen Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen (vas.), Anssi Reis ja Rakennusliike Mustosen toimitusjohtaja Pekka Mustonen osallistuivat Lieksan liikuntahallin vastaanottokatselmukseen perjantaina.

Viime vuoden syyskuussa käynnistyneet Lieksan liikuntahallin rakennustyöt on saatu päätökseen. Uutuutta hohtavassa ja tuoksuvassa liikuntahallissa järjestettiin hallin vastaanottokatselmus perjantaina.

- Alkuperäisen suunnitelman mukaan valmis halli oli tarkoitus luovuttaa elokuun viimeiseen päivään mennessä, mutta käytännössä saimme sen valmiiksi jo heinäkuussa. Ehdimme tuolloin pitää jopa kolme viikkoa kesälomaa. Hyvällä aikataululla edettiin, eikä missään vaiheessa tullut edes kiire. Voi sanoa, että halli on kaikessa rauhassa rakennettu, kertoo liikuntahallin rakennustyömaan vastaava mestari Anssi Reis hallin rakentaneesta Rakennusliike Mustonen Oy:sta.

Lieksan Urheilupuistoon, uimahallin yhteyteen valmistuneella liikuntahallilla on kokoa hulppeat noin 2 500 neliötä. Ulkoasultaan liikuntahalli on alaosastaan tummatiilinen, yläosa on vaalea. Sisätilojen päävärinä on sininen sen eri sävyissä. Liikuntahalli on väliverhojen avulla jaettavissa kolmeen osaan. Sinipohjaiseen pulastic-urheilulattiaan on vedetty erivärisiä viivoja eri lajien pelaamista varten.

- Omat viivansa löytyvät niin kori- ja lentopallolle, sulkapallolle ja salibandylle. Lisäksi hallissa on tennistolpat, jotka mahdollistavat myös tenniksen pelaamisen tarvittaessa, Reis luettelee.

Myös yleisurheilijoille Lieksan liikuntahalli tuo lisää mahdollisuuksia harjoitteluun.

- Hallin reunalta löytyy piikkarit kestävä juoksurata, jossa on mahdollisuus tehdä 40 metrin pyrähdyksiä. Lisäksi hallissa on mahdollisuus hypätä pituutta ja seivästä, Reis kertoo.

Liikuntahallin virallisia avajaisia vietetään 8.9. Samassa yhteydessä julkistetaan hallin nimi, joka valitaan yleisön ehdottamien nimiehdotusten joukosta. Liikuntahallin yhteydessä toimivat kuntosalitoimintaa laajentanut Lieksan Ortofysio Oy ja Suomen Terveystalo Oy. Ne aloittavat 3.9. ja hallin liikuntavuorot käynnistyvät 10.9.

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 28.8.

Kommentoi

Hae sivuilta