Julkaistu 
Kati Honkanen

Kalamarkkinat veti väkeä

Merja Katajasalo tarjoili Osmo Pehkoselle Koivurinteen Erän valmistamaa muikkusoppaa. Kati Honkanen Merja Katajasalo tarjoili Osmo Pehkoselle Koivurinteen Erän valmistamaa muikkusoppaa.

Ensimmäiset Kalamarkkinat houkutteli runsaasti väkeä Lieksan satamaan lauantaina. Tapahtuman järjestelyistä vastanneen Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen puheenjohtaja Matti Taponen on syystäkin tyytyväinen.

– Tunnelma on ollut hyvä, porukkaa kävi kovasti, moni on kiitellyt ja kauppiaat sanoivat kaupan käyneen hyvin.

Kalamarkkinat avannut Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kiitteli puheessaan Kalamarkkinoiden ideaa onnistuneeksi.

– Hienon satama-alueen esiin tuominen ja elävöittäminen sinne järjestettävillä tapahtumilla palvelee hyvin kaupungin elinvoiman lisäämistä ja Pielisen esille tuomista vetovoimakohteena.

Kalamarkkinoiden ohjelmassa oli useita aiheeseen liittyviä luentoja, muun muassa "kalatalousministeri" Janne Raution esitys kalan käsittelystä sekä kalasta raaka-aineena. Suomalaista villikalaa -kirjan kirjoittanut Rautio haluaa nostaa väheksyttyjen kalalajien arvostusta.

– Jatkuvasti tuli vastaan sellainen sana kuin roskakala. Ihmettelin, että tällainenko ihmeellinen kala meillä Suomen vesissä ui.

Luonnollisesti tarjolla oli kalaa monessa muodossa. Osmo Pehkonen kehui Koivurinteen Erän valmistamaa muikkusoppaa erittäin hyväksi ja antoi kiitosta koko tapahtumalle.

– Äärettömän kiinnostava juttu. Kala on aina kiinnostanut ja johan tällaiset markkinat on positiivinen tapahtuma, ei näitä turhan paljon ole.

Kalamarkkinoista on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma, mutta sen ajankohta saattaa muuttua.  ja yleisöltä kerättiinkin palautetta, miten Kalamarkkinoita tulisi jatkossa kehittää.

– On ollut puhetta, olisiko kevät parempi. Mutta kasataan palaute ja mietitään, Matti Taponen toteaa.

Lue koko juttu tiistain 28.8. Lieksan Lehdestä

Kommentoi

Hae sivuilta