Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lieksan alueen löytöeläimet jatkossa Jamaliin

Kissalle tarkoitetusta tilasta löytyy nukkuma- ja ruokailupaikka, kissakäymälä, raapimispuu ja ikkuna. Yrittäjä Jari Palviaisen seurana perheen porokoira Tiitu. Martti Heikkinen Kissalle tarkoitetusta tilasta löytyy nukkuma- ja ruokailupaikka, kissakäymälä, raapimispuu ja ikkuna. Yrittäjä Jari Palviaisen seurana perheen porokoira Tiitu.

Lieksan alueen löytöeläinten vastaanotto- ja hoitopaikka on vaihtunut. Tästä viikosta lähtien Lieksasta tavoitetut löytöeläimet toimitetaan Kylänlahdentie 37:ssä sijaitsevalle Palviaisen tilalle Jamaliin. Tilan välittömään läheisyyteen on valmistumassa siirtoelementeistä rakennettu parakkirakennus löytöeläimiä varten.

- 27 neliön lämpimissä tiloissa on paikat yhteensä viidelle eläimelle. Kolmesta karsinasta on käynti ulkohäkkeihin. Vaikka rakennustyöt ovat vielä osittain kesken, meillä on jo täydet valmiudet ottaa vastaan löytöeläimiä, kertoo löytöeläinhoitolan yrittäjä ja Palviaisen tilan isäntä Jari Palviainen.

Löytökissoja varten karsinasta löytyy nukkumapaikka, pelleteillä täytetty kissakäymälä, ruoka- ja juomakupit sekä koivusta tehty raapimispuu.

- Sen päältä kissalla on mahdollisuus katsella ulos. Hoitolasta löytyy ikkunat, sillä eläinten on hyvä nähdä muutakin kuin häkki johon ne sijoitetaan, Palviainen sanoo.

Palviaisen tilalla kasvatetaan mangalitza-sikoja eli villasikoja, jotka elävät ympärivuotisesti ulkotarhoissa. Sikojen turvana on jatkuvasti neljä estrelanvuoristokoiraa, jotka ovat laumanvartijoita.

- Löytöeläinhoitolan tilat on sijoitettu tilan aitojen ulkopuolelle, tällä haluamme varmistaa vierailijoiden ja omien eläinten turvallisuuden.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä torstaina 30.8.

Kommentoi

Hae sivuilta