Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Paikallisruokapäivä monipuolistaa päiväkotien ja koulujen ruokalistaa

Keskuskoulun 6.-luokkalaiset Janette Kuosmanen (vas.) ja Alisa Eronen pitivät paikallisruokapäivänä tarjotuista kukoista ja pistaasijäätelöstä. Martti Heikkinen Keskuskoulun 6.-luokkalaiset Janette Kuosmanen (vas.) ja Alisa Eronen pitivät paikallisruokapäivänä tarjotuista kukoista ja pistaasijäätelöstä.

Keskuskoulun Koulukadun pienessä ruokalassa riitti vilskettä, kun lähes 300 ruokailijaa saapui porrastetusti lounaalle keskiviikkona. Kolmatta kertaa Lieksan päiväkodeissa ja kouluissa järjestetyn paikallisruokapäivän kunniaksi lounaalla oli tarjolla broilerisalaattia, lanttu- ja perunakukkoa, kasviskukkoa sekä pistaasijäätelöä. Kaikki edellä mainitut ovat paikallisten yritysten valmistamia ruokia.

- Jokaisena paikallisruokapäivänä on ollut oma teemansa. Ensimmäisellä kerralla tarjolla oli gluteenittomia ruokia ja viime vuonna teemana oli Suomi 100 -juhlavuosi perinteisine vanhan ajan ruokineen, kertoo Lieksan kaupungin ruokahuoltopäällikkö Mervi Liiten.

Paikallisruokapäivä järjestettiin tänä vuonna valtakunnallisena Yrittäjän päivänä. Liitenin mukaan se sopi erinomaisesti päivän teemaan.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme yhteistyöhön Porokylän Leipomo Oy:n ja A&R Sveholm Oy:n/Perhekokin lisäksi mukaan Lieksan Laatuherkut Oy:n. Laatuherkun mukaan tuleminen tuo entistä paremmin esille Lieksan laajaa osaamista elintarvikealalla, Liiten sanoo.

Porokylän Leipomo Oy:n toimitusjohtaja Timo Väänänen pitää Lieksan paikallisruokapäivää pelkästään positiivisena asiana.

- Ehdottomasti kiva olla mukana omalla paikkakunnalla järjestettävässä teemapäivässä. Myös se, että aloite kukkojen tarjoamiseen lounaalla tuli nuorilta itseltään, on hieno juttu meille, Väänänen iloitsee.

Väänänen kertoo, että koulut käyttävät paljon leipomon valmistamia tuotteita.

- Yhteistyö ruokahuollon kanssa on sujunut hyvin ja toimitamme jatkossakin hyvää ja maistuvaa leipää koululaisten ruokapöytiin.

Paikallisruokapäivän järjestäminen on osoitus omalla paikkakunnalla olevasta vahvasta ruoanvalmistusosaamisesta. Tätä mieltä on Perhekokin toimitusjohtaja Annukka Tiainen.

- Yrityksen mukanaolo paikallisruokapäivässä tuo sille lisää näkyvyyttä. Samalla tietoisuus siitä, millaisia elintarvikkeita valmistamme, kasvaa. Tunnettuus ja tuotannon kasvu tuo parhaimmillaan lisää työpaikkoja ihmisille. Tämäntyyppiset teemapäivät tekevät myös hyvää paikalliselle yrityselämälle. Se on hieno osoitus yhteen hiileen puhaltamisesta, Tiainen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta