Julkaistu 
Varpu Strengell

Kolin Matkailu osakeyhtiöksi

Veli Lyytikäinen toimii Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtajana. Panu Kärkkäinen Veli Lyytikäinen toimii Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtajana.

Kolin Matkailu Oy rekisteröitiin elokuun alussa. Yhtiön omistaa Kolin Matkailuyhdistys. Yhtiön perustamista on sen toimitusjohtajan Veli Lyytikäisen mukaan työstetty monta vuotta. Entistäkin ajankohtaisemmaksi se tuli, kun Karelia Expertin myyntitoimintaan tuli tämän vuoden alussa isoja muutoksia.

-  Se oikeastaan ratkaisi asian. Jonkun pitää vastata Kolin myynnistä ja yhtiö toimii myynnissä paremmin kuin yhdistys. Lisäksi Lieksan kaupunki tarvitsee strategisen yhteistyökumppanin Kolilta, nyt se on olemassa, Lyytikäinen taustoittaa.
Isona vaikuttimena oli myös se, että yhtiön toiminta oli arvonlisäverollista, koska liiketoimintaa oli niin paljon. Nyt liiketoiminta pyörii yrityksen kautta ja yhdistys jatkaa toimintaansa tekemällä kehittämishankkeita ja järjestämällä erilaisia toimintoja Kolilla.

Viimeisen viiden vuoden aikana kävijämäärät ovat kaksinkertaistuneet. Jotain puuttuu silti vielä.
- Että usko tähän vahvistuisi ja iso pyörä pyörähtäisi, se vaatisi vielä sen yhden ison investoinnin. Kyllä se käytännössä sitä hotellia huutaa, Lyytikäinen sanoo.

Lisää Lieksan Lehdessä 11.9.

Kommentoi

Hae sivuilta