Julkaistu    |  Päivitetty 
Marja Mölsä

Hyvinvointikeskus Liehun avajaiset näyttävä kansanjuhla

Aurinkoinen sää kruunasi Hyvinvointikeskus Liehun avajaiset. Lihakeittotarjoiluun kertyi väliin pitkiäkin jonoja, silti keittoa riitti kaikille. Marja Mölsä Aurinkoinen sää kruunasi Hyvinvointikeskus Liehun avajaiset. Lihakeittotarjoiluun kertyi väliin pitkiäkin jonoja, silti keittoa riitti kaikille.

Lieksan uusi liikuntahalli on nimeltään Hyvinvointikeskus Liehu. Keskuksen avajaisista muodostui näyttävä kansanjuhla tänään.
- Erittäin hyvältä tuntuu. Tämä tuo aikamoisen lisän Lieksan sisäliikuntamahdollisuuksiin. Sen suhteen yö muuttui nyt päiväksi, sanoi Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Hankkeen toteuttaneen Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä oli hänkin yhtä hymyä.
- Kaikki meni kuin Strömsössä. Nyt on tosi hieno fiilis. Tämä on ollut erityislaatuisen hieno projekti siinä, miten julkinen sektori ja yritykset voivat yhteistyössä parantaa alueen palvelutarjontaa, hän hehkutti.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänenkin hymyili kilpaa Sihvosen, Kivelän ja liki tuhatpäisen yleisön rinnalla.
- Tämä on hieno saavutus. Olen iloinen lieksalaisten liikunnan harrastajien ja koululaisten puolesta, hän sanoi.

Hyvinvointikeskus Liehun avajaisissa oli tarjolla tuhtia lihakeittoa. Sisarukset Raili Finne ja Pirkko Vinni kehuivat keittoa makoisaksi. Avajaisjuhlat olivat muutenkin kaksikon mieleen.
- Kivahan se on, kun tasapuolisesti kaikki kutsutaan juhlimaan ja keitolle.

Koivurinteen Erän tarjoilemaa keittoa oli varattu noin tuhannelle hengelle.
- Vielä on muutama annos jäljellä eli kaikille riitti, iloitsi kauhan varressa huhkinut Mika Piironen juhlan jälkeen.

Avajaisissa musiikista vastasivat Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri Juha Tiensuun johdolla ja vuoden 2007 tangokuningatar Jenna Bågeberg säestäjänään Ari Saarelainen. Samalla esiintyjät pääsivät testaamaan uuden hallin akustiikkaa sekä toimivuutta musiikkitilaisuuksien pitopaikkana.
- Hyvin tuntui potkivan. Soitto ei puuroudu, eikä kaikua ole liikaa. Lupaavan kuuloinen ensivaikutelma, Tiensuu luonnehti.
Jenna Bågeberg oli samoilla linjoilla.
- Akustiikka oli positiivinen yllätys. Täällä tuntui miellyttävältä laulaa, kaikua oli, mutta ei missään nimessä liikaa, tuttuja kotimaisia iskelmiä laulanut Bågeberg sanoi.

Lieksan yleisurheilun monitoimimies Arttu Vänskä seurasi avajaisia iloisissa tunnelmissa.
- Jos viisi vuotta sitten olisi sanottu, että Lieksan saadaan liikuntahalli viiden vuoden kuluttua, en olisi uskonut. Liikkuville ihmisille tämä on hyvä paikka, laji kuin laji. Varsinkin lentopalloilijoita tämä palvelee hyvin.
Vänskä toivoi, että kaupungin liikuntapuoli miettisi jotain ratkaisua yleisurheiluharrastajien salinkäyttöön.
- Yleisurheilijoiden pitäisi varata kaikki kolme kenttää, mikäli pystyä harjoittelemaan. Se käy turhan kalliiksi. Löytyisiköhän meille jokin halpa vuoro, semmoinen, joka ei muille kelpaa, hän esitti toiveen.

Hyvinvointikeskus Liehun yhteydessä toimivat uimahalli, Terveystalo ja Lieksan Ortofysio, joka pyörittää myös Kahvio Huikopalaa sekä sen yhteydessä toimivaa hallien lipunmyyntiä.

Keskuksen nimikilpailuun tuli useita satoja nimiehdotuksia. Hyvinvointikeskus Liehua esittivät Tara Hiltunen ja Tuija Pyykkö.

Hyvinvointikeskuksen pinta-ala on noin 2 500 neliömetriä. Hallin rakennutti PKO, Lieksan kaupunki on sitoutunut vuokraamaan kiinteistön 20 vuoden vuokrasopimuksella. Tämän jälkeen kiinteistö siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla. Hallin pääurakoitsijana toimi nurmeslainen Rakennusliike Mustonen Oy. Muista urakoista vastasivat Pielisen Betoni Oy, Caverion Suomi Oy, Lieksan Sähkö Oy ja LVI-Palvelu Kurkinen Oy.
- Erityisen kiitoksen PKO ansaitsee siitä, että toteutuksessa hyödynnettiin paikallisia yrityksiä. Tällä tavalla hallin investointi edisti myös meidän paikallista talouttamme ja elinvoimaa, Jarkko Määttänen sanoi.

Lisää aiheesta tiistain 11.9. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta