Julkaistu 
Marja Mölsä

Valmiusharjoitus: Lieksanjoen yli tarvitaan toinenkin raskaalle liikenteelle soveltuva silta

Kantatien sillan liikenne on vilkasta, sillä viereinen huonoon kuntoon ajautunut Kaarisilta on ollut jo vuosia kevyen liikenteen ja mopojen käytössä. Marja Mölsä Kantatien sillan liikenne on vilkasta, sillä viereinen huonoon kuntoon ajautunut Kaarisilta on ollut jo vuosia kevyen liikenteen ja mopojen käytössä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ja Lieksan kaupunki järjestivät tiistaina simuloidun valmiusharjoituksen, jossa liikenne Lieksanjoen yli menevällä kantatisen sillalla oli poikki kokonaisen vuorokauden. Osana Joensuu2018-harjoitusta tehty valmiusharjoitus paljasti muun muassa sen, että Lieksanjoen yli tarvitaan toinenkin raskaalle liikenteelle soveltuva silta.

Simuloidussa tilanteessa sillalla tapahtui kahden raskaan ajoneuvon liikenneonnettomuus. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen rakentama kello 9.30 alkanut kuviteltu onnettomuustilanne kehittyi vähitellen vakavammaksi henkilövahinkojen ja öljyvahingon takia.
- Alussa liikenne oli poikki neljä tuntia, mutta siltarakenteissa ilmenneiden vaurioiden takia liikenne estyi 24 tunnin ajan, kuvaa Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen Pielisen Karjalan palvelualueen palopäällikkö Mika Viertola kaupungintalolla kaupunginhallituksen kokoushuoneessa järjestetyn harjoituksen kulkua.

Kuvitellusta tilanteesta aiheutuisi melkoinen trafiikki, sillä ajoneuvoliikenteen korvaavia reittejä ovat tässä vaiheessa joko Löpöntie tai Pielisen länsipuoli ajoneuvon painosta riippuen. Tilanne vaikuttaa välittömästi huoltovarmuuteen, kuten koulu- ja ruokakuljetuksiin sekä erilaisen rahdin siirtoihin, puhumattakaan henkilöliikenteen sujuvuudesta. Tieosuudella kulkee päivittäin tuhansia ajoneuvoja.

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen pitää harjoitusta onnistuneena.
- Saimme erittäin hyvän käsityksen siitä, miten tällainen liikenneonnettomuus vaikuttaa eri toimintoihin ja mitä kaikkea on siinä vaiheessa huomioitava.
 
Aiheesta lisää torstain 13.9. Lieksan Lehdessä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta