Julkaistu 
Harri Ronkainen

Tossutehdas yrityssaneerausmenettelyssä

Tossutehtaan  pääseminen yrityssaneeraukseen olisi tärkeää koko Lieksan kannalta. Varpu Strengell Tossutehtaan pääseminen yrityssaneeraukseen olisi tärkeää koko Lieksan kannalta.

Legendaarisia Reino- ja Aino-kotikenkiä Lieksassa valmistava PK Kappi Oy on velkasaneerausmenettelyssä. Pirkanmaan käräjäoikeus vahvistaa tai jättää vahvistamatta yrityssaneerausohjelman aivan lähiaikoina.
Mistä vaikeudet johtuvat?

- Perimmäinen syy on siinä, että kate on suhteellisen pieni tuotteesta. Se johtuu siitä, että valmistuskustannukset ovat suuret, vastaa toimitusjohtaja Arto Huhtinen.
Kustannuksia on ollut omalta osaltaan omiaan nostamaan yrityksen toiminta kahdella eri paikkakunnalla, Lieksassa ja Pälkäneellä. Toiminta on nyt keskitetty kokonaan Lieksaan, sillä viime kesänä toiminta lopetettiin Pälkäneellä.
Tossutehtaan yrityssaneeraukseen pääseminen olisi tärkeää koko Lieksan kannalta. Tossutehdas työllistää kymmenen henkilöä. Huhtinen on toiveikas, sillä päävelkojat puoltavat yrityssaneerausohjelman hyväksymistä.
Yrityssaneerausmenettely pyrkii taloudellisissa vaikeuksissa olevan yrityksen tervehdyttämiseen ja velkajärjestelyn aikaansaamiseen. Tarkoitus on välttää pohjimmiltaan kannattavan yritystoiminnan ajautuminen konkurssiin.

Kommentoi

Hae sivuilta