Julkaistu 
Varpu Strengell

Taksin saaminen voi tehdä tiukkaa

Mika Laakkonen on huolissaan taksien riittävyydestä Lieksassa. Varpu Strengell Mika Laakkonen on huolissaan taksien riittävyydestä Lieksassa.

Taksilain muutos ja Kela-kyytien kilpailutus muuttivat taksialaa. Kela-kyyteihin Lieksassa riittää autoja, mutta tavallisiin kyyteihin tekeekin sitten tiukkaa. Kun päivystysvelvollisuus poistui laista, on kyytien saaminen ympäri vuorokauden vaikeaa. Taksiaseman automäärä väheni muutosten ja eläköitymisten myötä kuudella, taksiaseman osakkuus on enää seitsemällä kuljettajalla. Niistäkin vain kaksi ajaa pelkästään muita kuin Kela-kyytejä.
- Autojen määrä Lieksassa on kasvanut, mutta suurin osa ajaa vain Kela-kyytejä. Ne taas eivät enää ole korvamerkittyjä Lieksaan vaan niitä ajetaan ympäri Suomea ja se tekee loven pienten paikkakuntien autoihin, kertoo Lieksan Taksit ry:n puheenjohtaja Mika Laakkonen.

Uudistuksessa ei Laakkosen mielestä ole voittajia.
- Etelä-Suomessa oli jo valmiiksi liikaa autoja ja siellä niiden määrä vain lisääntyi. Täällä väheni entisestään.
Maanantaista torstaihin ollaan Lieksan keskustassa Laakkosen mukaan 1–2 auton varassa. Asiakkaan kannalta se tarkoittaa sitä, että jono voi venyä todella pitkäksi.
- Päiväliikenne pyörisi, jos kopilla olisi 2–3 autoa, viikonloppuisin pitäisi olla 5–6 ja tapahtumien aikana vähintään kymmenen, mieluiten niin paljon kuin mahdollista, Laakkonen laskee määriä, joilla kyydit saadaan sujuviksi asiakkaan kannalta.

Lisää Lieksan Lehdessä 20.9.

Kommentoi

Hae sivuilta