Julkaistu 
Harri Ronkainen

"Koli on aina Koli"

Sirpa Sulopuisto (vas.) ja Raija Komppula ovat mukana Pielisen altaan symposiumissa. Harri Ronkainen Sirpa Sulopuisto (vas.) ja Raija Komppula ovat mukana Pielisen altaan symposiumissa.

Koli on ollut, se on ja se tulee aina olemaan tärkeä matkailun kannalta.

Näin voi tiivistää tänään Vuonislahdessa järjestettävän Pielisen altaan symposiumin sanoman. Teemana on Koli on aina Koli – mitä se on ja miten se vaikuttaa ympäristöönsä?.
FM Sirpa Sulopuisto Sirpan Tarinapuistosta on tutkinut Kansallisarkistosta löytämiään Kolin matkailumajan 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta peräisin olevia vieraskirjamerkintöjä. Niissä näkyy selvästi suomalaisuus- ja itsenäisyysaate.

- Kukkulat Kolin koreat, isänmaamme ihanuutta elävästi muistuttavat, Kolin vieraskirjaan esimerkiksi kirjoitettiin vuonna 1901.
Itä-Suomen yliopiston markkinoinnin professorin Raija Komppulan mukaan nykyisin Koli merkitsee erilaisille matkailijaryhmille hyvin erilaisia asioita. Kolilla voi lasketella, hiihtää ja vaeltaa vaativissakin olosuhteissa.

- Ulkomaisille ”perusmatkailijoille" se on kaunis näköalakohde. Kotimaisille kulttuurimatkailijoille se on kansallismaisemakohde, Komppula toteaa.
Sulopuiston ja Komppulan lisäksi symposiumissa on mukana luomassa Koli-vaikutusten ja -mahdollisuuksien koko kuvaa kuusi asiantuntijaa: Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari, Aalto-yliopiston dosentti Heikki Kukkonen, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen, ympäristöministeriön ylijohtaja Ari Niiranen ja Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.
Lauantaina Vuonislahdessa järjestetään Muikkumarkkinat.

Lue lisää symposiumista tiistain 25.9. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta