Julkaistu 
Marja Mölsä

Lieksan kaupunki: autolautta pois rumentamasta ympäristöä

Autolautta Pielinen ei ole liikennöinyt kuluneena kesänä. Kaupunki haluaa aluksen pois Lieksan satamasta. Marja Mölsä Autolautta Pielinen ei ole liikennöinyt kuluneena kesänä. Kaupunki haluaa aluksen pois Lieksan satamasta.

Lieksan kaupunginhallituksen lupajaosto käsittelee Lieksan sataman laiturissa olevan Autolautta Pielisen tilannetta tulevana tiistaina. Rakennustarkastuspäällikkö Jorma Sarkkinen esittää jaostolle, että se antaisi määräyksen lautan siirtämisestä pois satamasta. Tämän tulisi tapahtua lokakuun loppuun mennessä.

- Yrityksellä ei ole sopimusta autolautan pitämiselle Lieksan satamalaiturissa. Autolautan pitäminen satamalaiturissa on perustunut sen säännölliseen liikennöintiin välillä Lieksa–Koli. Koska liikennöinti ei ilmeisesti näillä näkymin tule jatkumaan, on mahdollista, että autolautta jää ilman ylläpitoa. Tästä voi aiheutua ympäristölle haittaa. Riski ympäristövahingoille, kuten veden pilaantumiselle, kasvaa ja hoitamattomana laiva tulee rumentamaan ympäristöä, Sarkkinen perustelee esitystään.

Pielislaivat Oy on yrittänyt saada lautalle ostajaa ja sitä kautta jatkajaa liikennöinnille siinä kuitenkaan onnistumatta.

- Autolautta Pielisellä ei ole lupaa olla ankkuroituna satamalaiturissa, koska liikennöinti on lopetettu ja kyse ei ole enää normaalista talvisäilytyspaikasta, Sarkkinen tähdentää.

Autolautan liikennöitsijä Kari Hillberg oli täysin tietämätön kaupungin aikeista poistattaa alus Lieksan satamasta.

- Ei ole kukaan ottanut minuun yhteyttä, kai se on sitten siirrettävä jonnekin, jos niin päättävät, hän sanoi tänään aamupäivällä.
 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta