Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Lintu Sininen ensinäytöksenä Lieksassa helmikuussa

Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esiintyivät Monola-juhlaviikon avajaiskonsertissa Monolan aitalla heinäkuussa. Kati Honkanen Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esiintyivät Monola-juhlaviikon avajaiskonsertissa Monolan aitalla heinäkuussa.

Diplomisellisti Jussi Makkonen, pianisti Nazig Azezian ja Vaasan kaupunginorkesteri James Lowen johdolla valmistelevat parhaillaan Jonne Valtosen säveltämää Lintu Sininen -teosta. Kyseessä on lastenkulttuurihanke, jonka ideana on herättää henkiin Zacharias Topeliuksen rakastettu satunäytelmä satukirjan ja musiikin muodossa. Helmikuussa ilmestyvä Lintu Sininen -teos sisältää musiikkilevyn sekä Katri Kirkkopellon kertoman ja kuvittaman kirjan. Musiikkilevy tuotetaan ja kustannetaan omarahoitteisesti. Sävellystilausta ja äänitteen tuottamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Madetoja-säätiö.

- Hankkeen toteutumista voi auttaa ryhtymällä sille kulttuurikummiksi Lasten klasari ry:n kautta. Hankkimalla teoksen ennakkoon kampanjan kautta mahdollistaa ainutlaatuisen lapsille suunnatun taidekokonaisuuden toteuttamista, Jussi Makkonen kertoo.

Lintu Sininen on jatkoa Makkosen, Azezianin ja Kirkkopellon Soiva metsä -teokselle, joka kertoi tarinan Jean Sibeliuksesta ja hänen musiikistaan.

- Mietimme sen jälkeen, että mitä seuraavaksi. Halusin yhdistää menneisyyden taiteilijoita tämän päivän huippusäveltäjiin. Löysin Jonne Valtosen, joka sävelsi Tove Janssonin muuminovelleista musiikkia Tampereen Muumimuseoon. Hänellä on taito säveltää koskettavaa musiikkia. Valtonen innostui projektista. Meillä on tällä viikolla Vaasassa ensimmäiset harjoitukset ja levytämme teoksen lokakuun puolivälissä, Makkonen selvittää.


Teos julkaistaan virallisesti Helsingissä Kalevalan päivänä 28.2., mutta lieksalaisilla on mahdollisuus tutustua siihen jo muutamaa päivää aikaisemmin.

- Teoksen ensinäytös järjestetään Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa 23.2. Paikalle on tulossa säveltäjä Valtosen lisäksi muusikoita Vaasan kaupunginorkesterista. Ensinäytös on samalla minun 40-vuotisjuhlakonserttini. Odotan sitä jo innoissani, Makkonen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta