Julkaistu    |  Päivitetty 
Martti Heikkinen

Polkujuoksun ihanuutta Vaarojen Maratonilla Kolilla viikonloppuna

Kolin kansallispuistoa kiertäneelle 42,5 kilometrin matkalle osallistui lähes 450 juoksijaa. Martti Heikkinen Kolin kansallispuistoa kiertäneelle 42,5 kilometrin matkalle osallistui lähes 450 juoksijaa.

Luonto tarjosi huikeat lavasteet, kun 13:tta kertaa järjestetty Vaarojen Maraton juostiin perjantaina ja lauantaina Kolin kansallispuistossa.  Yli tuhat osallistujaa kerännyt tapahtuma huipensi samalla huhtikuussa käynnistyneen valtakunnallisen Mennään metsään -polkujuoksukiertueen. Polkujuoksu kasvattaa koko ajan suosiotaan ja juoksutapahtumat houkuttelevat mukaan eri-ikäisiä juoksun harrastajia.

- Polkujuoksu on aivan mahtava tapa pitää yllä kuntoa. Harrastan juoksemista ja muutamia metsälenkkejä on tullut tehtyä ennen Vaarojen Maratonia. Mieheni halusi tulla Kolille juoksemaan, joten minäkään en halunnut seisoskella täällä tyhjän panttina. Niinpä päätin osallistua ensimmäistä kertaa tapahtumaan, kertoi helsinkiläinen Aino Varila ennen lähtöstarttia.

Varila oli valinnut kisakseen 13,5 kilometrin mittaisen sprinttimatkan.

- Luin etukäteen erilaisia blogeja ja ymmärsin, että kyseessä maastoltaan todella vaativa reitti. Taktiikkani on edetä rauhallisesti, ei näin 61-vuotiaana kehtaa enää revitellä turhia. Aion samalla nauttia Kolin luonnosta ja Suomen kauneimmasta maisemasta, Varila suunnitteli.

Keuruulainen Juha Kujanen osallistui toista kertaa Vaarojen Maratonin suurimpaan sarjaan, 42,5 kilometrin kilpailuun, jolle starttasi 449 juoksijaa.

- Suurin tavoitteeni on tulla ehjänä maaliin. Seitsemän tuntia voisi olla raja jonka alle voisin yrittää päästä. Reitillä on kyllä pahoja paikkoja, joista Ryläys on pahin kohta. Mukulakivillä on haastava juosta, Kujanen pohti lähtöpaikalla.

Kujanen sanoi nauttivansa polkujuoksusta metsien uumenissa.

- En osaa oikeastaan edes selittää, miksi se vetää puoleensa. Polkujuoksu on vaan niin hauskaa, puoli vuotta kisoja kiertänyt mies tuumasi.

Lisää Vaarojen Maratonista Lieksan Lehdessä 9.10.

Kommentoi

Hae sivuilta