Julkaistu 
Martti Heikkinen

Joensuu-Nurmes-junayhteyden ongelmat puhuttavat matkustajia

Kiskobussi toi matkustajia Joensuusta Lieksaan tiistaina. Martti Heikkinen Kiskobussi toi matkustajia Joensuusta Lieksaan tiistaina.

VR:n junaliikenne Joensuu–Nurmes-välillä puhuttaa jälleen kansalaisia. Monet junamatkustajat ovat viime viikkoina ihmetelleet toistuvia ongelmia kyseisellä vuorolla. Matkustajat ovat esimerkiksi taittaneet matkaa kiskobussin korvanneella linja-autolla, kiskobussin lippuautomaatti ei ole toiminut ja lippu on jäänyt ostamatta tai kiskobussi on ollut niin täynnä, ettei kaikille matkustajille ole riittänyt istumapaikkaa. Tökkivät palvelut ovat herättäneet ihmisissä ihmetyksen lisäksi myös kiukkua ja harmitusta. Lieksan Lehti pyysi ihmisiä kertomaan kokemuksistaan junaliikenteestä lehden Facebook-sivuilla sekä Oon kotosin Lieksasta ja ylyppee siitä -ryhmässä. Kommentteja kertyi parin päivän aikana lähes 90.

Koska Joensuu–Nurmes-välisellä junavuorolla ei ole enää helmikuusta 2015 lähtien ollut säännöllisesti konduktööriä, monet kokevat matkalipun ostamisen junasta haastavaksi. Matkustajat kertovat, ettei kukaan tarkasta matkalippuja ja miettivät, kuinka monen junamatka jää tilastoimatta matkustajamääriin.

- Kolmen hengen seurueemme nousi junaan Nurmeksesta. Lipun osto ei onnistunut, koska laitteessa oli lappu "epäkunnossa". Kuljettajan mukaan laite on usein pois käytöstä. Emme ostaneet siis lippuja. Eikä ostanut kukaan muukaan ja Joensuussa junasta nousi laskemani mukaan lähes 50 matkustajaa, jotka eivät näkyneet sitten myyntitilastoissa. Näin käy usein, kommentoi Juha Räty ja lisää, että oman tarinan saisi kirjoitettua rikkoutuneista junista ja niiden korvaamisesta bussikyydillä.

- Hitaasti sitä tullaan pysähdellen aina kylien asemilla/pysäkeillä. Ei taida olla kotimaista valmistetta nämä pikkujunat. Eivät toimi. Ja sitten kun toimii, niin yksi vaunu on välillä Nurmes–Joensuu. Ihmiset joutuvat seisomaan junassa. Kiitos vaan, liikenneministeri ja kumppanit, Räty kirjoittaa.

Lue koko juttu ja se miten VR kommentoi Joensuu-Nurmes-välistä junallikennettä Lieksan Lehdestä tiistaina 16.10.

Kommentoi

Hae sivuilta