Julkaistu 
Harri Ronkainen

Kylpyhuonetehdas kotiutui Lieksaan

HBR Finland Oy valmistaa Vaido Palmikin johdolla kylpyhuoneita Lieksassa. Harri Ronkainen HBR Finland Oy valmistaa Vaido Palmikin johdolla kylpyhuoneita Lieksassa.

HBR Finland Oy on aloittanut kylpyhuonemoduuleiden valmistuksen rakennusteollisuudelle Lieksassa.
– Meillä on pitkäaikainen yhteistyösopimus ison suomalaisen rakennusyhtiön kanssa, toimitusjohtaja Vaido Palmik kertoo.
Palmik on myös Viron Kumnassa tehdasta pyörittävän HBR Estonia Oy:n toimitusjohtaja. Molempien HBR-yritysten yksi omistajista on virolainen Harmet Oy, joka on moduulirakennusten valmistukseen erikoistunut yritys.

- Lieksassa on käytettävissä ison konsernin apu, kokemus ja tietotaito. Harmet on Viron suurin talotehdas, Palmik selvittää.
Yritys osti konkurssimenettelyssä olleen lieksalaisyritys Joptek Oy Compositesin rakennuspuolen liiketoiminnan. Työntekijöitä on tällä hetkellä yhteensä 34.
Joptekissa olivat rakennuspuolen liiketoiminnan lisäksi myös kuljetusväline- ja meriteollisuutta palvelevat liiketoiminnot. Ne myytiin koskenkorvalaiselle muovikomposiittituotteita valmistavalle EC-Engineering Oy:lle, joka työllistää tällä hetkellä Lieksassa 31 henkilöä.
Joptek työllisti ennen konkurssiaan noin 80 henkilöä. Joptekin liiketoimintojen myynnin kautta on syntynyt siis jo yhteensä 65 työpaikkaa, eli niiden yhteenlaskettu määrä on kohta sama kuin ennen konkurssia.

Lue lisää HBR Finland Oy:n toiminnasta tiistain 23.10. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta